Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este esențial faptul că obiectivul PNL – TVA 19% - s-a menținut etapizat

Sunt cunoscute iniţiativele mele - scăderea TVA de la 20 la 19% şi reducerea specială a TVA-ului la cărţi până la 5%. Avem nevoie de asemenea stimulente pentru economia şi cultură română. Mai ales acum.

Aceste iniţiative revitalizante pentru activitatea noastră a tuturor trebuie însoţite din partea guvernului PSD sau a oricărui alt Guvern de măsuri clare de asigurare financiară că impactul bugetar al adoptării acestor reduceri de taxe este suportabil. Sunt de acord cu etapizarea reducerii TVA la 19% pentru anul 2017 în contextul presiunilor sociale majore de creştere a salariilor. Important este că nu s-a renunţat la obiectivul principal de relaxare fiscală a PNL: TVA 19%. Important este să evităm intrarea "cu capul înainte" într-o nouă criză macroeconomică, de data asta cu cauze interne. Mai bine să adoptăm reducerile fiscale - precum şi măririle de salarii - treptat, cu înţelepciune, decât să destabilizăm un echilibru macroeconomic obţinut cu sacrificii.

Sunt de acord cu Preşedintele şi cu domnul Isărescu în această privinţă. Orice altă abordare hazardată a chestiunii este riscantă pentru noi toţi. Suntem obligaţi, aşa cum am spus şi la nivel local, în judeţul Satu Mare, să micşorăm TVA şi să ne asigurăm în paralel că administraţiile locale vor avea bani pentru dezvoltare, dar şi că măririle de salarii ale angajaţilor la stat să se facă responsabil, fără a introduce noi taxe, fără a pune costuri sociale suplimentare asupra plătitorilor de taxe, asupra contribuabililor din mediul privat.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.