Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estonia a refuzat intrarea unui velier rus, în apele sale teritoriale: MAE rus - 'Este un gest neprietenos şi provocator'

operationworld.com
Estonia

Estonia a interzis vineri intrarea în apele sale teritoriale a unei nave-şcoală ruse, velierul STS Sedov, întrucât transporta cadeţi ai unei academii navale din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

''Estonia nu recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei şi, în opinia noastră, a da o autorizaţie acestei nave-şcoală ar fi în contradicţie cu politica de nerecunoaştere a acestei anexări'', a declarat pentru AFP Sandra Kamilova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe eston.

De partea sa, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a calificat decizia Estoniei drept un ''gest neprietenos şi provocator''.

Citește și: Liviu Dragnea atacă 'maimuțoii și măscăricii' din UE: Ni s-a spus să facem cu mâna la conducta cu petrol, că așa trebuie să fie integrarea .

Potrivit presei ruse, nava STS Sedov - cel mai mare velier din lume, cu o lungime de 117 de metri - s-a îndreptat către portul polonez Gdynia.

Decizia autorităţilor de la Tallinn intervine cu câteva zile înaintea vizitei şefei statului estonian Kersti Kaljulaid la Moscova, unde va avea o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Relaţiile între Moscova şi Tallinn au devenit sensibile după proclamarea independenţei republicilor baltice (Estonia, Letonia, Lituania), la capătul a peste 40 de ani de ocupaţie sovietică, şi mai ales după aderarea celor trei ţări la Uniunea Europeană şi la NATO, în 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.