Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Ţapu-Nazare, senator PNL, cere PSD să deblocheze legea care interzice eliberarea condiţionată a criminalilor

Facebook
Eugen Țapu Nazare

Senatorul PNL Eugen Ţapu-Nazare cere PSD să deblocheze în Camera Deputaţilor legea care interzice eliberarea condiţionată a criminalilor.

Parlamentarul susţine că PSD a refuzat în ultimele opt luni să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege care prevede acest lucru, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Radu Banciu, spumos: 'Îl ascultăm pe Nelu Tătaru ca pe Dumnezeu'

"Un proiect de lege prin care se interzice eliberarea condiţionată a criminalilor zace de opt luni în Camera Deputaţilor, acolo unde PSD deţine, împreună cu aliaţii săi, majoritatea. O lege care a fost adoptată responsabil în Senat, dar pe care PSD a refuzat sistematic să o introducă pe ordinea de zi. PNL solicită imperativ PSD să ia în discuţie această lege şi să trateze cu maximă responsabilitate siguranţa cetăţenilor", a declarat, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, senatorul.

Eugen Ţapu-Nazare a adăugat că, dacă legea ar fi fost adoptată la timp de Camera Deputaţilor, nu s-ar mai fi produs tragedia de la Mehedinţi.

"Zilele trecute, o nouă dramă a zguduit România. O fată de 17 ani a fost arsă de vie, iar acum se zbate între viaţă şi moarte. Autorul, un fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru cinci crime, dar eliberat în baza Legii Recursului Compensatoriu, din anul 2019. Aceeaşi lege care a lăsat liberi pe străzi circa 20.000 de infractori eliberaţi înainte de termen, printre ei violatori, tâlhari şi criminali. Unii dintre ei s-au reîntors în închisoare, în urma săvârşirii unor acte de violenţă. Dacă această lege ar fi fost adoptată, această faptă abominabilă nu s-ar fi produs. Pentru că autorul ar fi fost după gratii, nu liber pe străzi", a conchis senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.