Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, declarație-șoc în plenul Parlamentului European: 'Rusia se transformă pe zi ce trece într-un gulag'

facebook
Eugen Tomac

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat, marți, în plenul Parlamentului European, că „Rusia de astăzi se transformă pe zi ce trece într-un gulag”: „Putin, prin comportamentul său, impunând practici staliniste prin care încearcă să își elimine opoziția, ne obligă pe toți la acțiune”, anunță MEDIAFAX.

„Este absolut șocant ceea ce se întâmplă în aceste zile. În primul rând, pentru că asistăm la ceva la care nu se aștepta nimeni, pentru că, după ce medicii europeni au demonstrat că Rusia lui Putin a încercat să lichideze fizic o voce care deranjează Kremlinul, răspunsul primit este că, atunci când această voce se întoarce acasă, este din nou reținută. Aveți în fața dumneavoastră, domnul vicepreședinte, o mare provocare. Ea implică acțiune din partea Uniunii Europene, pentru că milioane de oameni cu același curaj pe care îl are Alexei Navalny în Rusia se uită cu speranță spre Europa. Rusia de astăzi se transformă pe zi ce trece într-un gulag și avem obligația să acționăm, pentru că ceea ce demonstrează în aceste zile Putin, prin comportamentul său, impunând practici staliniste prin care încearcă să își elimine opoziția, ne obligă pe toți la acțiune”, afirmă în plenul Parlamentului European Eugen Tomac.

Citește și: Florin Cîțu ‘țopăie’ de fericire: ‘Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume’

Alexei Navalny a ajuns în Rusia duminică seara cu un avion care a aterizat pe aeroportul Şeremetievo, în apropierea Moscovei. Inițial, avionul trebuia să ajungă la Moscova, dar autoritățile au schimbat aeroportul deoarece Navalny era așteptat de numeroși susținători.

După ce a coborât din avion, dizidentul a spus că este bucuros că s-a întors acasă. În momentul în care a fost înconjurat de polițiști, el a solicitat să fie însoțit de avocat. Solicitarea i-a fost refuzată.

Alexei Navalny este unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Anul trecut, în luna august, el a fost otrăvit și, ulterior, a primit tratament la o clinică din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.