Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EUIPO: Achiziționarea de produse contrafăcute înregistrează o scădere în Europa

twitter
fake

Numărul europenilor care cumpără produse contrafăcute sau accesează materiale piratate a scăzut, potrivit unui nou studiu al Oficiului UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) publicat marţi, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Potrivit acestui studiu, realizat în rândul a 25.636 de cetăţeni ai UE cu vârsta peste 15 ani, EUIPO observă o uşoară scădere a achiziţionării intenţionate de produse contrafăcute (de la 7% la 5%) şi a accesării de materiale piratate (de la 10% la 8%), faţă de studiul anterior realizat în urmă cu trei ani.

Achiziţionarea intenţionată de produse contrafăcute revine, aşadar, la nivelul său din 2013 (4%).

În Franţa, nivelul este de 3% (-3 puncte procentuale faţă de 2017).

La fel ca înainte, numărul tinerilor europeni care recunosc că au achiziţionat în mod intenţionat produse contrafăcute este mai mare: 10% dintre cetăţenii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, dublu faţă de media europeană.

Citește și: Rusia a expulzat o navă militară americană din apele sale teritoriale

EUIPO constată că există în general "o evoluţie treptată, însă încurajatoare, a mentalităţilor şi comportamentelor faţă de studiile precedente (...) din 2013 şi 2017", potrivit raportului.

Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală consideră că "reacţiile publice negative observate în timpul crizei COVID-19 împotriva medicamentelor şi a echipamentelor de protecţie personală contrafăcute" ar fi putut contribui la percepţia mai critică faţă de contrafacere în rândul europenilor.

În plus, biroul european subliniază "o creştere semnificativă a respectului faţă de artişti şi creatori" şi adaugă că "tot mai multe persoane declară că au o mai bună înţelegere a drepturilor de proprietate intelectuală".

În ultimele 12 luni, 42% dintre europeni au plătit pentru accesarea, descărcarea şi transmiterea online a materialelor protejate prin drepturi de autor provenite de la un serviciu legal, o creştere cu 17 puncte procentuale din 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.