Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Gabriela Zoană s-a întâlnit cu oficiali din Peninsula Arabă și a promovat importurile produselor agricole românești pe piața din Qatar

gabriela zoana

Eurodeputatul Gabriela Zoană reprezintă în perioada 15-21 decembrie Parlamentul European în cadrul Delegației pentru Relațiile cu Statele din Peninsula Arabă, alături de alți 4 eurodeputați din Franța, UK și Spania. Vizita oficială a delegației europene cuprinde discuții pe teme de interes bilateral cu oficialitățile din Qatar și Kuweit și se dorește a marca cea de-a cincea rundă a Întâlnirilor Interparlamentare UE-Qatar și cea de-a noua rundă a Întâlnirilor Interparlamentare UE-Kuweit, se arată într-un comunicat de presă.

Prima întâlnire de rang înalt a avut loc cu prim-ministrul Qatarului, Excelența Sa Abdullah Bin Naser Bin Khalifa Al-Thani, continuând cu alte oficialități importante: vice-prim-ministrul statului Qatar, Excelența Sa Mohammed bin Abdul Rahman bin Jassim, care îndeplinește și funcția de ministru de Externe și cu ministrul Dezvoltării Administrative, Muncii și Problemelor Sociale, Excelența Sa Yousef Mohammed Al Othman Fakhroo.

Discuțiile s-au purtat în special pe tema embargoului pe care anumite state l-au impus Qatarului în luna iunie 2017, o măsură ce afectează circulația persoanelor, dar și schimburile comerciale între statele arabe. Aceasta situație a deschis alte piețe comerciale pentru Qatar, eurodeputatul român militând pentru intensificarea importurilor produselor agricole românești pe piața din Qatar, dar și atragerea de investitori qatarezi în Romania. Oficialii din Qatar și-au exprimat interesul pentru intenția Uniunii Europene de a sprijini acest stat prin intensificarea schimburilor economice și a cooperării bilaterale în diferite sectoare.

În timpul discuțiilor oficiale s-au analizat și o serie de probleme regionale și internaționale de interes comun, precum lupta împotriva terorismului și radicalizării, situația economică, dar și promovarea drepturilor femeilor în statele arabe; din acest punct de vedere, este de apreciat faptul că jumătate dintre studenții din Univesitatea din Qatar sunt fete, iar 51% dintre femeile din Qatar sunt active profesional.

Citește și: Încă o GAFĂ a Guvernului: S-a ratat termenul pentru o acţiune cu obiect de zeci de milioane de euro (Document)

În Kuweit, prima întâlnire la nivel înalt a fost cu Emirul Sabah Al-Ahmad Al–Jaber Al-Sabah, continuând cu prim-ministrul acestui stat, șeicul Jaber Al-Mubarak Al-Sabah, cu vice-prim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe, șeicul Sabah Al-Khaled Al-Hamad Al-Sabah și cu vice-prim-ministrul și ministrul de Interne, generalul Khalid Al-Jarah Al-Sabah.

Prim-ministrul Kuweitului și-a amintit cu plăcere și a vorbit cu interes despre vizita oficială în acest stat a premierului României, Viorica Dăncilă, din luna octombrie a acestui an, exprimându-și dorința ca statul Kuweit și statele europene să își intensifice schimburile comerciale bilaterale. Șeicul a asigurat delegația europeană că statul său reprezintă un partener al Uniunii Europene în zona Golfului și și-a exprimat încrederea că Președinția României la Consiliul Uniunii Europene va reprezenta un succes.

Tot în Kuweit delegația europeană a mai avut întâlniri cu președintele Adunării Naționale, Excelența Sa Marzouq Al-Ghanem și cu alte oficialități kuweitiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.