Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentari din Spania, Bulgaria, Germania și România au efectuat o vizită în Maramureș, pe șantierul Podului peste Tisa

stiripesurse.ro
Daniel Buda

"Șansa noastră, a județului Maramureș, de a ne dezvolta și de a oferi o viață mai bună maramureșenilor, sunt fondurile europene" - Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Gradul de execuție al noului Pod peste Tisa este de 36%, iar până la finalul anului investiția va fi finalizată. Aceasta este concluzia vizitei pe șantier de vineri, 21 martie 2024. O delegație a Parlamentului European, formată din europarlamentari ai grupului Partidului Popularilor Europeni din Comisia de Dezvoltare Regională, din Spania, Bulgaria, Germania și România au fost la fața locului împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

"Rolul delegației este de a analiza practic impactul politicii de coeziune, în teren, la obiective importante de investiții, cum este și acest pod. Șansa noastră, a județului Maramureș, de a ne dezvolta și de a oferi o viață mai bună maramureșenilor, sunt fondurile europene. De aceea, astăzi avem un portofoliu de proiecte aflate în diferite stadii de implementare în valoare de peste 2 miliarde de euro! O mare parte din aceste proiecte sunt finanțate din bani europeni." - Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Președintele administrației județene a subliniat rolul fondurilor europene, care este crucial în dezvoltarea locală și regională, două mari beneficii ale acestora fiind reducerea decalajelor dintre regiuni și reducerea disparității din cadrul regiunilor, generând astfel oportunități pentru întreaga comunitate europeană. "Fondurile europene sunt soluția pentru a ține comunitățile unite, soluția care generează oportunități pentru tineri și familii în comunitățile lor", a spus Ionel Bogdan.

Din delegație au făcut parte europarlamentarii Daniel Buda/România, Andrey Novakov/Bulgaria, Leopoldo López Gil/Spania și Niels Geuking, Germania; Ovidiu Cîmpean, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Botond Török-Illyés, consilier politic pentru dezvoltare regională/ PPE.

Printre gazde, alături de președintele administrației județene, s-au aflat Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș; Gabriel Ștețco, administratorul public al județului; Grațian Florin Pârvu, Consul al României în Solotvino; Daniela Onița-Ivașcu, viceprimarul municipiului Sighetu Marmației; Anca Hendea, secretar de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse; Florin Andreicuț, decanul Baroului Maramureș; Ciceu Felician, primarul comunei Dumbrăvița și Ropan Gavril, primarul comunei Coroieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.