Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii USR și REPER cer o întâlnire cu premierul Olandei: 'Deciziile legate de Schengen nu ar trebui să fie conduse doar de agendele naționale'

multimedia.europarl.europa.eu
renew

Delegațiile USR și REPER din Parlamentul European au trimis sâmbătă două scrisori comune către premierul Olandei, Mark Rutte, și Camera Reprezentanților din parlamentul olandez prin care cer o întâlnire cu șeful guvernului și o discuție cu comisia de afaceri europene pe subiectul accesului României în spațiul de liberă circulație Schengen, potrivit unui comunicat de presă.

Cererea celor 8 europarlamentari români din grupul Renew Europe vine în urma moțiunii pe care parlamentarii olandezi au adoptat-o ​​pe 20 octombrie, la doar o zi după Rezoluția Parlamentului European de susținere a aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

”Partidul politic pe care îl reprezentați și Coaliția pe care o conduceți au o responsabilitate în fața poporului olandez, dar în egală măsură în fața românilor și a restului cetățenilor europeni. Deciziile legate de Schengen nu ar trebui să fie conduse doar de agendele naționale, ci de o perspectivă mai largă și de o analiză atentă a efectelor acestora față de toți europenii. Ne oferim să facem tot ce ne stă în putere pentru o decizie pozitivă a guvernului olandez în vederea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen”, se arată în cererea eurodeputaților USR și REPER trimisă azi către premierul Rutte.

”Citind Moțiunea dumneavoastră, suntem convinși că un schimb de opinii mai direct asupra evoluțiilor din țara noastră va răspunde întrebărilor dumneavoastră referitoare la implementarea legislației UE și a acquis-ului Schengen de către România. Ați îndreptat aceste întrebări către guvernul dumneavoastră, dar considerăm că, în calitate de legiuitori, ne putem ajuta reciproc pentru a ne asigura că guvernele noastre țin seama în mod corespunzător de toate perspectivele și, prin urmare, iau deciziile corecte pentru poporul olandez, respectiv pentru poporul român”, se arată în scrisoarea USR și REPER către Parlamentul din Olanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.