Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Gabriela Zoană promovează România și tradițiile românești în Parlamentul European în anul Centenarului Marii Uniri

În perioada 10-12 septembrie 2018, tradițiile românești au fost promovate în Parlamentul European de la Strasbourg în cadrul a trei evenimente de mare amploare intitulate ”Tradiții Românești”, evenimente organizate de europarlamentarul Gabriela Zoană în colaborare cu Primăria orașului Mioveni din județul Argeș.

Marți și miercuri Parlamentul European a vibrat de cântec și dans popular românesc, iar seara eurodeputații din toate statele membre ale Uniunii Europene au petrecut românește la “Seara tradițională românească”.

Au fost prezenți la evenimente comisarul european pentru Buget și resurse umane, d-nul Günther Oettinger, comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, d-nul Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru Politică regională, d-na Corina Crețu, comisarul european pentru Piață internă, industrie, anteprenoriat și IMM-uri, d-na Elżbieta Bieńkowska, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Consiliul Europei – domnul Ambasador Răzvan Rusu, fostul Președinte al Parlamentului European, d-nul Jerzy Buzek, vicepreședintele Parlamentului European Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele Parlamentului European Fabio Massimo Castaldo, reprezentanți ai Consulatului României la Strasbourg, eurodeputați români și străini.

Pentru a cunoaște în anul Centenarului Marii Uniri tradițiile noastre populare, dar și pentru a atrage colegii europeni să guste delicioasele preparate culinare și băuturi românești, europarlamentarul Gabriela Zoană a purtat în plenul Parlamentului European costume populare românești din zona Argeșului.

Expoziția organizată cu această ocazie a prezentat vizitatorilor costume populare, obiecte tradiționale românești, iar evenimentul a fost completat de un program artistic oferit invitaților de Ansamblul folcloric ”Plai de Dor” din orașul Mioveni.

”Evenimentul a reprezentat un real succes. În anul Centenarului Marii Uniri, Parlamentul European de la Strasbourg a răsunat de muzica populară românească, iar dansurile noastre strămoşeşti au încântat privirile tuturor colegilor europeni. România merită să fie recunoscută ca fiind o valoare, o țară frumoasă, cu oameni buni. Am avut onoarea să-i primesc cum se cuvine pe colegii mei, europarlamentari din țările membre ale Uniunii Europene și comisari europeni, care au văzut și simțit măcar o parte din ceea ce înseamnă România”, a declarat europarlamentarul Gabriela Zoană, organizatoarea evenimentului.

Totodată, la sediul Asociației Parlamentare Europene a fost organizată “Seara tradițională românească”, acolo unde au fost degustate produse tradiționale românești, evenimentul fiind acompaniat de muzică, dansuri și obiceiuri populare tradiționale, spre încântarea tuturor participanților.

”Acest eveniment a avut scopul de a consolida imaginea pozitivă a României în contextul în care urmează să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, dar și de a populariza și valorifica potenţialul produselor “made in România”. Am vrut să arăt tuturor colegilor mei din instituțiile europene România reală, astfel încât să nu se mai lase influențați de cei care ne denigrează țara, însă niciodată nu au promovat-o”, a declarat europarlamentarul român Gabriela Zoană la încheierea evenimentului ”Tradiții Românești”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.