Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentrul Claudia Țapardel (PSD): 'Se incită la ură şi violenţă, iar vina principală este la opoziţie, în frunte cu preşedintele României'

facebook.com
Claudia Tapardel

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel trage un semnal de alarmă în privința violenței verbale din campania electorală. Se incită la violență, iar românii sunt dezbinați - asta este concluzia tristă la care a ajuns europarlamentarul român.

Citește și: Președintele PER îl DISTRUGE pe Călin Popescu Tăriceanu: 'Este un trădător și singura persoană care primește oficial delagațiile Exxon-OMV'

„Cu 10 zile înainte de votul foarte important din 26 mai, când românii îşi vor putea alege reprezentanţii în Parlamentul European, se observă o escaladare a violenţei verbale şi, pe alocuri, chiar a celei fizice, o radicalizare a mesajelor electorale cu accente de ură mai ales în mediul online. Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt dezbinaţi, sunt instigaţi unii împotriva celorlaţi, se incită la ură şi violenţă.

Lipsesc aproape în totalitate dezbaterile despre ce înseamnă Parlamentul European, importanţa sa printre instituţiile comunitare, rolul unui europarlamentar şi ce poate face acesta pentru ţara lui, dar şi obiectivele majore ale României în Uniunea Europeană. Dintr-o campanie electorală pentru europarlamentare nu pot lipsi astfel de teme de dezbatere, care să înlocuiască agenda politică internă marcată la nesfârşit de conflictele dintre putere şi opoziţie.

Alegerile europarlamentare din acest an sunt poate cele mai importante din câte au fost organizate până acum. Ele vin într-un context complicat pentru Uniunea Europeană, zdruncinată de scandalul legat de Brexit, dar şi de valul de populism şi extremism care riscă să se accentueze. De asemenea, scrutinul din 26 mai vine în contextul în care România deţine, în premieră, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, o sarcină dificilă de care Guvernul Dăncilă s-a achitat cu mult succes, dovedind că ţara noastră este un membru de bază al Uniunii Europene.

Vom avea cele mai complexe alegeri pentru Parlamentul European, cu schimbări majore în zona grupurilor politice, iar România va juca un rol important prin numărul mare de europarlamentari care vor accede în legislativul european. De asemenea, de rezultatul scrutinului din 26 mai va depinde noua formulă de conducere a Comisiei Europene, dar şi viitoarea conducere a Parlamentului European. Mizele sunt uriaşe, iar România, aşa cum s-a văzut în ultima perioadă, este un pion important pe tabla de şah cu instituţii europene.

Din capul locului trebuie foarte clar stabilit că România este o ţară profund europeană, cu un viitor pro-european, lucru dovedit în toţi aceşti ani de după aderare.

Obiectivul naţional strategic rămâne aderarea României la spaţiul Schengen consolidat şi pe deplin funcţional, pentru ca cetăţenii români să beneficieze de avantajele exercitării depline a dreptului de liberă circulaţie. Bătălia care se va da după europarlamentare va fi şi în această direcţie, precum şi în zona eliminării Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), un instrument discriminatoriu folosit împotriva României. Toate fac parte din strategia susţinută şi promovată de Guvern, prin care se doreşte eliminarea dublului standard care se aplică din păcate României. Ţara noastră este membră cu drepturi depline a Uniunii Europene şi trebuie tratată ca atare, pe picior de egalitate cu celelalte state membre.

Aceasta este şi misiunea europarlamentarilor români, care pot contribui masiv la îndeplinirea obiectivelor României. În acest sens ar trebui să fie şi dezbaterea din campania electorală, să se renunţe la actualul mod de face campanie, totul spre bine României şi al românilor, pentru că ei sunt cei cu adevărat afectaţi de ura şi dezbinarea din politica românească.

Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt instigaţi unii împotriva celorlaţi, se incită la ură şi violenţă, vina principală pentru această stare de fapt fiind la opoziţie, în frunte cu preşedintele Românie", a precizat Claudia Țapardel într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.