Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europol temperează speculaţiile privind autorii ultimelor atacuri cibernetice

hacker

Oficiul european de poliţie (Europol) a dat asigurări, marţi, că este prematur pentru a face speculaţii cu privire la autorii atacurilor cibernetice la nivel mondial, după ce specialiştii în securitate informatică au descoperit o potenţială legătură cu Coreea de Nord, informează AFP, potrivit agerpres.

'Suntem deschişi să anchetăm pe toate planurile, însă nu facem speculaţii şi nu putem confirma această legătură. Este prea devreme pentru a susţine ceva', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Europol, Jan Op Gen Oorth.

Comandantul Marinei americane cere consolidarea rapidă a Forţelor navale

Neel Nehta, informatician la Google, a postat online coduri informatice care dezvăluiau anumite similarităţi între virusul WannaCry, care a afectat zeci de mii de companii şi administraţii în 150 de ţări, ci o altă serie de atacuri cibernetice atribuite Coreii de Nord.

Experţi au conchis imediat că aceşti indici, chiar dacă nu sunt complet concludenţi, demonstrează că Phenianul se află în spatele acestui atac informatic, considerat fără precedent de Europol.

'Aceasta ar putea veni de oriunde, din orice ţară', a precizat Jan Op Gen Oorth. 'Investigaţia este în curs', a adăugat el.

Europol a făcut bilanţul privind numărul de ordinatoare afectate în întreaga lume: cel al adreselor IP afectate era de aproape 165.000 marţi dimineaţa, ceea ce reprezintă o scădere cu 38% în raport cu cele 226.800 de adrese afectate duminică.

Ucraina BLOCHEAZĂ cele mai populare site-uri şi servicii de internet ruseşti

Acest atac informatic nerevendicat a fost lansat via un malware supranumit WannaCry, care blochează fişierele utilizatorilor şi îi forţează să plătească o sumă de bani - 300 de dolari (275 de euro) - pentru a redobândi accesul.

Circa 243 de plăţi au fost efectuate de victime, totalizând aproape 63.000 de dolari (57.000 de euro), raportează Europol, instituţie cu sediul la Haga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.