Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat prezintă o concluzie tristă: Românii nu se tem să-și dea datele personale către reţelele de socializare

date personale

Un sfert dintre cetăţenii din Uniunea Europeană, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 de ani, susţin că în 2019 au evitat să furnizeze informaţii personale către reţelele de socializare sau servicii profesionale, din cauza temerilor legate de securitate, iar cel mai redus procent de persoane care s-a abţinut să furnizeze astfel de informaţii se află în Lituania, Bulgaria, Ungaria, Croaţia şi România, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul celor 27 de state membre UE, cel mai ridicat procent de cetăţeni care au evitat să furnizeze informaţii personale către reţelele de socializare sau servicii profesionale s-a înregistrat în Franţa (40%), Olanda (39%), Finlanda (37%), Slovacia şi Suedia (fiecare cu 36%).

Citește și: Claudiu Năsui, declaraţie dură la Florin Roman: ‘Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare’

În contrast, un procent mai redus din populaţie s-a abţinut să furnizeze astfel de informaţii în Lituania (6%), Bulgaria şi Ungaria (ambele cu 8%), Croaţia şi România (ambele cu 9%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.