Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: România, printre ţările cu cele mai ridicate rate de angajare a migranţilor din afara UE

The Romania Journal
EUROSTAT

Cehia, România, Portugalia şi Polonia au cele mai ridicate rate de angajare a migranţilor născuţi în afara Uniunii Europene, potrivit datelor aferente anului 2017 publicate luni de biroul european de statistică, Eurostat, transmite news.ro.

În 2017, rata de angajare a persoanelor cu vârste de 20-64 de ani din UE varia de la 63% în cazul migranţilor născuţi în afara UE la 73% pentru populaţia autohtonă şi 75,4% pentru migranţii născuţi în alt stat membru al Uniunii.

În cazul migranţilor născuţi în afara Uniunii Europene, cele mai ridicate rate de angajare erau în 2017 de 79,4% în Cehia, 76,3% în România, 74,5% în Portugalia şi 73% în Polonia.

Între statele membre, cea mai ridicată rată de angajare pentru migranţii din alt stat membru a fost consemnată în Marea Britanie, de 83,6%, urmată la mică distanţă de Portugalia, cu 82,7%, Suedia, cu 80,7% şi Estonia, cu 80,2%.

Cea mai ridicată rată de angajare a populaţiei autohtone era în 2017 în Suedia, de 85,5%, Germania, 816% şi Olanda, de 80,5%.

În achimb, cel mai scăzut nivel era anul trecut în Grecia, atât pentru populaţia autohtonă (58,1%), cât şi pentru migranţii născuţi în alt stat membru (56,1%), în timp ce Belgia avea cea mai scăzută rată de angajare a migranţilor proveniţi din afara UE (52%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.