Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurovision: Rusia insistă ca victoria Ucrainei să fie anulată

eurovision

Rusia continua sa nu accepte rezultatul concursului Eurovision 2016 care saptamâna trecuta a acordat victoria cântaretei ucrainene Jamala, cu cântecul '1944', despre deportarea tatarilor din Crimeea în timpul lui Stalin, relateaza EFE.

'Este obligatoriu sa fie revizuite rezultatele concursului, desi va fi dificil sa fie convinsi organizatorii în acest sens. La acest concurs, politica este mai presus de elementul artistic, dar este pentru prima oara când se întâmpla atât de clar', a declarat senatorul Franz Klintzevici, într-o sedinta a Consiliului Federatiei Ruse.

Pentru a sustine anularea rezultatului editiei de la Stockholm, o petitie a fost lansata pe platforma change.org si a strâns deja circa 200.000 de semnaturi. Petitia a fost lansata de cetateanul armean Artur Hovanisián, care a declarat ca 'numarul persoanelor care au semnat-o arata ca multa lume este convinsa ca anul acesta învingatorul ales nu este cel care trebuia'.

Potrivit agentiei ruse RIA Novosti, Uniunea Europeana de Radio si Televiziune, organizatoare a Eurovision, va studia petitia. 'Cunoastem petitia si chestiunea va fi analizata azi, urmând ca UERT sa publice rezultatul', a declarat marti purtatorul de cuvânt al acesteia, Paul Jordan, citat de RIA.

Victoria cântaretei Jamala, o tataroaica din Crimeea de 32 de ani, care s-a impus asupra rusului Serghei Lazarev, considerat marele favorit, a fost criticata aspru de Rusia pentru intentia sa politica.

Purtatoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a scris ironic pe contul sau de Facebook: 'Cred ca la viitorul concurs trebuie sa cântam despre Assad. Propun refrenul: Assad bloody, Assad worst. Give me prize, that we can host'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.