Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurovision-ul a fost la un pas de scandal URIAȘ: Un concurent a vizitat Crimeea

Eurovision 2016

Ucraina a declarat joi că o vizită în Crimeea anexată de Rusia a reprezentantului Bulgariei la ediţia din acest an a Eurovision, Kristian Kostov, nu a fost ilegală din câte se pare, evitând o dispută ce ar fi putut duce la descalificarea acestuia şi ar fi compromis popularul concurs muzical cu o nouă controversă de natură politică, transmite Reuters.

Ucraina a anunţat anterior în cursul zilei că verifică dacă este posibil ca solistul bulgar să fi încălcat legea ucraineană, după ce o înregistrare video intens partajată pe reţelele sociale şi în media ucrainene părea să-l arate pe acesta cântând într-un concert în peninsula de la Marea Neagră în iunie 2014, la trei luni după ce aceasta a fost anexată de Rusia.

Citește și: Verdict pentru România, la Eurovision: Ce vor face Ilinca şi Alex Florea / VIDEO

Ucraina a interzis deja concurentei din Rusia să intre în ţară pentru că aceasta a cântat în Crimeea.

Un număr de 42 de ţări au fost înscrise în acest an la Eurovision, un concurs plin de culoare care în ultimii ani a fost tot mai mult atras în politică. Anul trecut, concurenta ucraineană Jamala a câştigat competiţia cu un cântec despre deportările tătarilor din Crimeea de către dictatorul sovietic Iosif Stalin, anunță Agerpres.

Kostov, care la vârsta de 17 ani este cel mai tânăr concurent în acest an, s-a calificat în finala de sâmbătă după prestaţia de joi seara în cadrul celei de a doua semifinale, unde s-a prezentat cu cântecul "Beautiful Mess". Finala va avea loc sâmbătă, în faţa unei audienţe de milioane de telespectatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.