Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment pilot organizat pe platforma din faţa Operei: participă 700 de persoane, iar masca este obligatorie

spectacol pensionari

Gala Extraordinară "Libera Musica", un eveniment-pilot organizat la iniţiativa Ministerului Culturii, va avea loc sâmbătă, de la ora 19,00, pe platforma din faţa Operei Naţionale Bucureşti, în prezenţa a 700 de persoane, arată Agerpres.

"Seria noastră de evenimente pilot, care are ca scop relaxarea condiţiilor din sectoarele cultural-creative, presupune spectacole cu public atât la interior, cât şi la exterior. Invit melomanii să se bucure de o seară care va duce cu gândul la normalitate şi care se va desfăşura în cele mai sigure condiţii. Sunt convins că acest eveniment pilot se va bucura de atenţia publicului care ne-a demonstrat deja că îşi doreşte să vină la spectacole", a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, transmis luni AGERPRES.

Condiţiile de participare a publicului au fost aprobate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi prevăd un grad de ocupare de 70%, adică 700 de persoane, dar şi purtarea măştii.

Biletele pot fi cumpărate doar online, de pe site-ul ONB (https://operanb.ro/calendar/), începând de marţi, 18 mai.

"Doritorii trebuie să ştie că participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate cu ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate şi la 10 zile de la rapel, se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore înainte de spectacol. Copiii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol, dar cei peste 5 ani vor purta mască", precizează ministerul.

Participanţii au obligaţia, şi de data aceasta, să îşi lase datele de contact (adresa de e-mail, număr de telefon) la achiziţionarea biletului, deoarece vor fi monitorizaţi ulterior, aşa cum s-a întâmplat şi la primele evenimente pilot ce au avut loc la interior.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Artiştii vor prezenta dovada vaccinării cu schemă completă, cu o perioadă de 10 zile de la data administrării, sau dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore înainte de spectacol.

Ministerul Culturii a derulat, în perioada 14-16 mai, trei evenimente-pilot care presupun spectacole cu public în interior, condiţiile de participare fiind aprobate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în baza propunerilor Ministerului Culturii avizate de Ministerul Sănătăţii. Acestea au avut loc în interior la Opera Naţională Bucureşti, la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca. Cel de-al patrulea eveniment, programat în exterior duminică la ONB, a fost amânat din cauza ploii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.