Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evenimentul Tinerii în Arenă, locul unde energia tinerilor şi experienţa antreprenorilor de top generează afaceri de succes

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Etapa finală a celui mai mare eveniment de business din România adresat Generaţiei Z, ce are ca scop stimularea şi cultivarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, a adus în faţa juriului 5 echipe, ce şi-au prezentat ideile de business pentru a primi mentorat.

Evenimentul Tinerii în Arenă, desfăşurat săptămâna trecută, a focalizat atât atenţia tinerilor antreprenori, cât şi pe cea a comunităţii de afaceri reunită cu ocazia Summit-ului Romanian Business Leaders 2022 cu participarea a peste 250 de antreprenori de top şi lideri din businessul autohton, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit organizatorilor, în faţa tinerilor s-au aflat cinci antreprenori români de succes: Dragoş Petrescu (preşedintele City Grill Restaurants), Dragoş Anastasiu (preşedintele Grupului Eurolines România), Felix Pătrăşcanu (cofondator FAN Courier), Rucsandra Hurezeanu (fondatoarea Ivatherm) şi Matei Dumitrescu (general partner Roca X). Celor cinci anunţaţi oficial s-au alăturat alţi doi antreprenori surpriză - Dan Şucu (fondator Mobexpert) şi Cristina Bâtlan (fondatoarea Musette). Echipele au reuşit să obţină sprijinul mentorilor, atraşi de potenţialul ideilor lor, dar şi de tenacitatea dovedită de tinerii membri ai echipelor.

În perioada următoare echipele participante se vor întâlni cu mentorii lor, astfel: MyToDo cu Rucsandra Hurezeanu şi Matei Dumitrescu, Colorise o vor avea alături pe Cristina Bâtlan, Travelens împreună cu Dragoş Anastasiu şi Matei Dumitrescu, OatsFill vor primi sprijin de la Dragoş Petrescu iar Nightz de la Felix Pătrăşcanu şi Matei Dumitrescu.

"A fost un eveniment cu multă energie şi foarte multe de învăţat pentru toată lumea. Antreprenorii s-au conectat îndeaproape cu noua generaţie, cu felul cum gândesc aceştia şi ideile pe care le au, un proces care se va continua cu întâlnirile de mentorat pe care le vor avea. Pentru tineri a fost o lecţie şi un început în business perfect, prin expunerea şi întâlnirea dintre ei şi antreprenori experimentaţi. Pentru tinerii din audienţă a fost un exemplu inspiraţional de cum trebuie să se pregătească pentru a deveni investibili", a declarat Alin Claudiu Apostu, organizatorul Tinerii în Arenă şi managerul de proiect Vreau să fiu Antreprenor & Insights.

Pentru ediţia următoare, organizatorii se vor concentra pe a le oferi tinerilor sprijin în ceea ce priveşte planificarea financiară şi cea de public speaking, în completarea a ceea ce oferă deja echipelor participante: mentorat, cursuri, workshopuri, întâlniri cu antreprenori.

Potrivit organizatorilor, un element important al evenimentului a fost prezenţa unor tineri participanţi la ediţia anterioară a Tineri în Arenă, care au dorit să împărtăşească din experienţa acumulată şi despre progresul înregistrat în ultimul an. Astfel, Ovidiu Ioniţă pregăteşte lansarea aplicaţiei Nutritivo pe piaţă; Andrei Cruceru şi colegii săi au lansat aplicaţia CityPack în Râmnicu Vâlcea, iar acum pregătesc extinderea în Bucureşti; Andrei Turcu şi echipa dezvoltă produsul PanoRender căruia i-au dat dimensiune internaţională prin vânzarea de tururi virtuale şi în alte ţări.

Totodată, ei au reprezentat România la o competiţie globală de antreprenoriat pentru studenţi.

În cadrul evenimentului a avut loc şi o licitaţie pentru o serie de produse create de către membrii comunităţii Highflyers, o comunitate ce îşi propune să ajute tinerii la început de drum în antreprenoriat. Au fost astfel licitate un tur virtual al afacerii, un tablou şi o pălărie personalizată, iar suma obţinută va fi folosită pentru a sprijini cât mai mulţi tineri cu mentorat, cu întâlniri cu antreprenori şi cu workshopuri ce îi vor ajuta să îşi dezvolte ideile de business.

Organizatorii au lansat prima rundă de înscrieri a ideilor de business pentru următoarea ediţie a evenimentului ce va avea loc în 2023 şi pentru care tinerii pot aplica la : https://vsfa.ro/selectie-idei-tinerii-in-arena/.

Proiectul Tinerii în Arenă a fost selectat în top 3 programe europene la categoria "Youth Empowerment" din cadrul Emerging Europe Awards 2022.

Tinerii în Arenă (TiA) este un program prin care se doreşte punerea reflectorului pe tinerii cu potenţial şi ideile lor de business care într-o zi, prin sprijinul mentorilor cu experienţă, pot reprezenta următorul unicorn al României. Tinerii sunt acceptaţi într-un program de mentor de 4 luni la finalul căruia vor ajunge să îşi prezinte ideea de business în faţa unor antreprenori de top pentru a primi sprijin.

Vreau să fiu Antreprenor este un program naţional care îşi propune să promoveze gândirea şi acţiunea antreprenorială în rândul tinerilor din România. Impactul celor peste 300 de evenimente desfăşurate în ţară a ajuns la peste 40.000 de tineri.

Misiunea Insights este aceea de a sprijini organizaţiile să se dezvolte prin potenţialul şi creativitatea unora dintre cei mai antreprenoriali şi inovativi tineri din România.

Romanian Business Leaders (RBL) este vocea şi vehiculul de acţiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcţia unei Românii în care generaţiile viitoare să îşi dorească să trăiască.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.