Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUS din PSD, un președinte de Consiliu Județean a fost decapitat: prefectul a semnat ordinul

demisie exit

Prefectura Dâmboviţa a anunţat, marţi, că a fost semnat ordinul privind constatarea încetării mandatului de consilier judeţean al preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Daniel Comănescu, după ce acesta a fost exclus din PSD.

Citește și: Liviu Dragnea către judecătorii ICCJ: 'Consider că acesta este un dosar politic!' Contre cu procurorii DNA, în sala de judecată

Daniel Comănescu îşi va pierde, implicit, funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa. Organizaţia judeţeană a PSD a anunţat că îl susţine pe Alexandru Oprea pentru preluarea acestei funcţii. 

"Astăzi, 16.04.2019, prefectul Judeţului Dâmboviţa a semnat Ordinul privind constatarea încetării de drept a calităţii de consilier judeţean pentru domnul Comănescu Nicolae Daniel, înainte de expirarea duratei normale a mandatului acestuia şi declararea ca vacant a locului de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa", se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, remis marţi AGERPRES. 

PSD Dâmboviţa anunţa încă din luna februarie că l-a exclus pe Comănescu, însă a fost nevoie de validarea hotărârii de către conducerea centrală a partidului. 

"Actul administrativ a fost emis având în vedere adresa nr. 155/09.04.2019 transmisă de către Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa prin care ni se aduce la cunoştinţă că, prin Hotărârea nr. 199/09.02.2019 a Partidului Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa, validată prin Hotărârea nr. 260/25.03.2019 a Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, domnul Comănescu Nicolae Daniel a fost exclus din partid. Ordinul îşi va produce efecte începând cu data comunicării, respectiv 17.04.2019, către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, secretarul judeţului Dâmboviţa, domnul Comănescu Nicolae Daniel şi Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa", mai informează Prefectura Dâmboviţa. 

Legat de motivele excluderii lui Comănescu din PSD, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, Rovana Plumb, spunea în februarie că decizia a fost luată după o analiză a activităţii de la Consiliul Judeţean. 

"A fost prezentat un raport în ceea ce priveşte activitatea pe care a desfăşurat-o domnul Comănescu în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Sunt foarte multe întârzieri (...). Au fost identificate disfuncţionalităţi, obiective care nu au fost realizate şi cu care noi am venit în faţa dâmboviţenilor în alegerile locale din 2016. Toate obiectivele acestea trebuiau să fie continuate, o parte realizate. Nu a informat niciodată, de când a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean, organizaţia de partid prin BPJ, al cărui membru este, care sunt progresele înregistrate sau nu la nivelul Consiliului Judeţean. Acestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea acestei hotărâri de către Comitetul Executiv", afirma, în februarie, Rovana Plumb. 

Discuţiile despre excluderea lui Comănescu din PSD au apărut după ce Adrian Ţuţuianu, cel care era liderul PSD Dâmboviţa, a fost, la rândul lui, exclus din partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.