Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Autoritatea Electorală Permanentă, instituţia care organizează alegerile, are protocol cu SRI

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), instituția care are misiunea de a asigura organizarea și desfășurarea alegerilor și a referendumurilor în România, precum și finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, a încheiat în anul 2016 un protocol de cooperare cu SRI.

Într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, AEP precizează că acordul a fost încheiat cu Centrul Naţional Cyberint, din cadrul Serviciului Român de Informaţii, pentru asigurarea securităţii sistemelor informatice. Deşi se precizează că acest protocol nu este unul secret, existenţa lui nu a fost dezvăluită până în prezent, fiind cunoscută doar cooperarea AEP cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Vezi şi: La plecarea doamnei K (OPINIE)

"În anul 2016, Autoritatea Electorală Permanentă a încheiat un acord de cooperare cu Centrul Naţional Cyberint (organism al Serviciului Român de Informaţii). Precizăm că acordul menţionat are un caracter strict tehnic şi vizează cooperarea în domeniul securităţii sistemelor informatice şi de comunicaţii. Totodată facem precizarea că nu sunt necesare măsuri pentru desecretizarea acordului menţionat, acesta neavând caracter secret", se arată în răspunsul semnat de Zsombor Vajda, vicepreşedinte AEP.

AEP era condusă, în perioada semnării protocolului, de Ana-Maria Pătru. Aceasta a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că nu a semnat niciun protocol cu SRI, iar acordul de cooperare cu Cyberint era cerut de lege și de Guvern, strict pentru protejarea Registrului electoral împotriva atacurilor cibernetice, nu pentru alegeri.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.