Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Ce ascund medicii și autoritățile: ADEVĂRATUL motiv pentru care a crescut numărul de infectări

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

România se află într-o situație critică, din cauza infectărilor cu COVID-19! S-a ajuns, conform ultimului raport emis de guvern, la 137.491 de cazuri de COVID-19. Unele dintre ele sunt noi infectări. Da! Pacienți declarați vindecați, cu teste negative, care s-au reinfectat la câteva luni, așa cum este și cazul unui lider din PNL.

În timp ce Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Nelu Tătaru dau vina pe români pentru faptul că numărul de infectări este uriaș, realitatea este diferită. Președintele a lăudat guvernarea pentru măsurile luate, încă de la debutul epidemiei, când ”demitiza un pic virusul”, despre care spunea că este ”o simplă răceală”. Practic, Iohannis a vrut să scoată PNL din ecuația vinovăției. A găsit, însă, ”acarii” de serviciu: PSD, CCR și Avocatul Poporului.

Însă, evoluția din ultimele săptămâni arată cât de false sunt toate acuzațiile care au curs dinspre cele două palate. În România, în intervalul 27 aprilie-31 mai 2020, s-a înregistrat o perioadă de descreştere a îmbolnăvirilor (n.r. după Paștele ortodox, când ortodocșii erau acuzați că sunt izvorâtorii de virus), iar începând cu 8-15 iunie şi până în prezent, trendul a fost constant crescător. Iar situația pare să fi scăpat de sub control de la începutul lui septembrie. Asta, fără CCR, fără PSD, fără Avocatul Poporului, dar cu masca pe figură. Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul care a încălcat, prin membrii săi, multe dintre legile și normele sanitare, fie că a fost stare de urgență, fie în stare de alertă, a recunoscut evidența abia luni: ”Conformarea încă lasă de dorit la nivel de instituţie publică!”. Adică, angajații instituțiilor publice, fie ele școli, spitale sau instituții administrativ-teritoriale, NU POARTĂ MASCĂ!

STIRIPESURSE.RO a discutat cu mai mulți pacienți bolnavi de COVID-19, din mai multe zone ale țării. Unii dintre ei sunt personalități de marcă ale vieții socio-culturale, alții sunt simpli muncitori sau intelectuali. Ceea ce ne-a uimit este o stranie coincidență: dintre cei cu care am discutat, NICIUNUL nu a fost externat din spital cu test negativ, ci cu TEST POZITIV!

Da, medicii din România externează pacienți cu teste pozitive! ”Am stat două săptămâni în spital. După 14 zile, mi-au făcut testul și a ieșit tot pozitiv, dar am decis, de comun acord cu medicii, să mă externez. I-am întrebat pe cei de la DSP ce fac, dacă pot să ies din casă. Mi-au zis că nu este nicio problemă, că eu sunt declarat vindecat, chiar dacă testul este pozitiv. Au spus că sunt foarte puțin contagios, adică șansa ca cineva să se infecteze în urma unui contact cu mine este mică.”, ne-a precizat, sub protecția anonimatului, o importantă personalitate a țării.

Cazul prezentat mai sus vine din Moldova, însă o situație asemănătoare ne-a relatat-o un intelectual din Oltenia. ”Am fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. În prima zi nu mi-au dat niciun tratament. După 10 zile m-am externat, dar eram pozitiv. Trecuseră 14 zile de la primul test care îmi confirma că sunt infectat. Medicii mi-ai zis că sunt puțin contagios. Am sunat la DSP să îi întreb ce fac, cum sunt considerat: vindecat sau tot bolnav. Mi-au zis că sunt vindecat.”, ne-a precizat bărbatul de 43 de ani, tot sub protecția anonimatului.

O altă declarație vine din Timișoara. ”Am fost internat, după ce am ieșit pozitiv. Apoi, în ziua a 13-a am repetat testul, a ieșit pozitiv și acesta. M-au externat în ziua următoare. Am vrut să mă duc la muncă, însă angajatorul, o multinațională din domeniul auto, mi-a cerut test negativ. Le-am spus că sunt pozitiv, în continuare. Mi-au zis că nu îmi mai pot da concediu. Am sunat la DSP. Am refăcut testul. A ieșit și acesta pozitiv. Cei de la DSP mi-au zis ca sunt vindecat, că pot să merg în societate, fără nicio teamă că îi infectez pe alții, pentru că virusul nu mai are putere. Însă, cei de la serviciu nu mă primesc până când nu le prezint un test negativ.”, a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, un muncitor din domeniul auto.

Așadar, lucrurile sunt cât se poate de simple. Situația externării celor pozitivi este un procedeu generalizat la nivelul întregii țări. Pacienții pozitivi, odată externați, răspândesc virusul, deși medicii le-au spus că sunt ”puțini contagioși”.

Desigur, România decontează începând de luni, iar asta se va vedea în raportul de azi, și prezența de la urne, unde s-a stat la coadă, de multe ori fără mască. Un lucru pe care, din nou, guvernanții îl trec sub tăcere sau îl minimalizează.

România are, așa cum spuneam mai sus, 137.491 de cazuri de COVID-19. Dintre aceste persoane, 108.526 de s-au vindecat, însă 5.048 au murit. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era, la 5 octombrie 2020, de 8.001, dintre care 592 la ATI.

România a prelucrat doar 2.516.746 teste, până pe 5 octombrie, fiind mult în urma statelor democratice la acest capitol, însă fruntașă la numărul de infectări. Ne aflăm pe locul 10 în Europa la numărul de infectări, după Rusia, Spania, Franţa, Regatul Unit, Italia, Turcia, Germania, Ucraina şi Olanda.

În intervalul 28 septembrie-5 octombrie, s-a înregistrat un nou record săptămânal, de 13.547 cazuri, în creştere faţă de intervalul anterior (21-28 septembrie - 10.355 cazuri). Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate până în prezent pe teritoriul României sunt în Bucureşti - 19.389 şi în judeţele Suceava - 6.779, Braşov - 6.411, Prahova - 6.213.

Suedia, despre care râdeam la început, are doar 94.283 de persoane infectat și 5.895, însă fără a impune restricțiile pe care le-a luat România în cele două luni de stare de urgență, iar apoi în starea de alertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.