Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV 'PSD și UNPR vor merge separat în alegeri. La candidaturi comune câștigă PNL'

negocieri

Până la începutul săptămânii viitoare va fi cunoscută decizia PSD și UNPR - vor merge pe liste comune sau pe liste separate la alegerile locale?

Vor merge separat! - este previziunea făcută de consultantul Cozmin Gușă pentru STIRIPESURSE.RO. El susține că poziția UNPR este foarte slăbită în actualul context al anchetei DNA declanșată vis-a-vis de fostul ministru al Internelor și că până la urmă candidaturile separate ar aduce un plus pentru ambele formațiuni chiar dacă la prima vedere lucrurile ar părea exact pe dos:

Vezi și: Nastase, pozitie ferma in scandalul votului in doua tururi de scrutin: Naivitatea (PSD) a pierdut

”UNPR-ul a greșit în jocul tactic cu PSD-ul  pentru că a dat de înțeles că ar avea mare nevoie de sprijinul PSD-ul în îndițiile în care au în portofoliu sufiecienți primari sau candidați prin care să își evoce linia asta militar disciplinată, respectiv dedicată interesului național, naționalism pe care după dispariția PRM-ului nici un alt partid nu îl practică.

Problemele cu iz penal pe care le are în acest moment Gabriel Oprea îl așează într-o poziție de negociator slab pentru că pe Gabriel Oprea nu îl salvează partidul. Dacă pe Dragnea care are probleme penale mai grave decât le are Oprea îl salvează partidul și structura PSD, acolo la Oprea este invers pentru că el este generalul care ordonă pasul de defilare al partidului, Dragnea fiind cel care execută pasul de defilare pe care partidul i-l ordonă.

Deci acolo situațiile sunt diferite și aici Gabriel Oprea ar trebui să își inventeze o nouă postură sau o nouă echipă de negociatori. Are oameni cu imagine acolo ș i dacă nu o va face și se va încăpățână să reprezinte partidul de unui singur va fi extrem de slab în aceste negocieri  cu un PSD care nu este atât de disperat în acest moment ca să accepte foarte ușor o alianță cu UNPR-ul și sigur nici Liviu Dragnea nu este finul lui Gabriel Oprea.

Pronosticul e că vor fi separate, un lucru din care ar câștiga ambele partide. Dacă ei vor avea candidaturi comune câștigătorul va fi PNL-ul.”, a spus Cosmin Gusă pentru STIRIPESURSE.RO

Vezi și: Ce le pregătește PSD 'partenerilor' de la UNPR/ surse

Vezi și: PSD vrea să fie tigru regional în Europa. Culisele vizitei lui Dragnea la Bruxelles

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.