Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Tensiuni în Coaliție: ‘Ce suntem noi, ruda săracă de la țară?’

sah

Adoptarea în Parlament a votului prin corespondență a generat un moment de ruptură în coaliția de guvernare. Liderul PSD Liviu Dragnea a salutat 'acest succes al tuturor de azi (ieri, n.red.), care este de fapt succesul românilor de pretutindeni', însă partenerii de guvernare din ALDE au votat împotrivă și vor ataca proiectul la Curtea Constituțională.

Surse din ALDE au declarat, dupa vot, pentru STIRIPESURSE.RO, ca in partidul lui Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin s-a iscat o nemultumire vizavi de tratamentul primit. Dincolo de faptul ca nu sunt de acord cu prevederile legii, cei din ALDE spun ca problema si mai mare este ca au fost umiliti de colegii de la guvernare care nici nu i-au bagat in seama.

"Ne-au trântit toate amendamentele în comisia de cod electoral. Toate! Dar chiar suntem ruda săracă de la țară? Amendamentele noastre le aruncați așa la gunoi?", spun sursele citate.

Unii dintre parlamentarii partidului spun că astfel de momente îi fac să se gândească la avantajele unei eventuale ieșiri din coaliția de guvernare.

ALDE a trimit presei, dupa vot, un comunicat oficial in care spune ca legea privind votul prin corespondenţă a fost adoptată 'într-o formă inacceptabilă' deoarece 'are prevederi neconstituţionale evidente, asupra cărora am atras atenţia din timp, dar care nu au fost corectate'.

'În plus, legea, aşa cum a fost adoptată, lasă un spaţiu larg fraudelor electorale şi, în loc, să simplifice procesul electoral, îl complică. Alegătorul va fi obligat să parcurgă o birocraţie suplimentară descurajantă, care în loc să stimuleze participarea la vot, va crea şi mai multe nemulţumiri decât au fost înregistrate anul trecut', mai spune ALDE, care va ataca legea la CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.