Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Există a doua șansă pentru a face o primă bună impresie?

obama

În viața există momente pe care le clasificăm după cum societatea a decis pentru noi Iohade-a lungul timpului că ar avea importanță deosebită sau, din contră, menite să treacă pe lângă noi precum gâsca prin apă. Căsătoria, darul de a fi părinte și întâlnirea cu președintele Americii se numără printre evenimentele marcante din viața unui om. Toate au în comun pregătiri temeinice, timp irosit pentru a lăsa o amprentă desăvârșită pe retină, bani și emoții investite deopotrivă până la limită.

Se știe că imaginea face cât o mie de cuvinte iar declarația de valoare a oricărui om care dorește să oglindească statutul, personalitatea și rolul pe care-l joacă în societate, este eleganța. În acest sens există anumite repere și atitudini vestimentare demne de a o ridica la rangul de artă.

Klaus Iohannis s-a prezentat la întâlnirea cu Președintele Statelor Unite ale Americii aparent fără emoții sau, din contră, cu o avalanșă de emoții mascate care a făcut ca ținuta domniei sale să aibă imperfecțiuni.

Se știe, în ordine universală, de când lumea și pământul, mai exact de pe la începutul secolului XX, moment în care s-a acceptat tiparul de bază al costumului, că ordinea pe care orice croitor mizează este următoarea: croială, culoare și material. Nu invers, nu amestecate și fără excepții. Oricât de calitativ ar fi materialul, o croială fără experiență va marca în mod desăvârșit acest lucru. La fel cum un croitor adevărat poate transforma o cârpă în rochie de bal.

Costumul. S-a ales varianta ideală pentru a nu da greș sau pentru a da rateuri cât mai mici. Culoare bleumarin, tăieturi clasice, sacou la un rând de nasturi. Cu alte cuvinte, cel mai obișnuit model de costum. Combinația perfectă între modelul american și cel britanic. Croiala dreaptă, dar apropiată de corp a sacoului se potrivește perfect constituției Președintelui României, oferind o imagine curată, mascând burta și evidențiind discret talia.

Ioha2Se știe că o metodă de a stabili lungimea mânecii sacoului este cea în care duci degetele către încheietura mâinii și locul în care vârful degetelor atinge palma stabilește lungimea perfectă. Aș spune că în cazul sacoului Președintelui această regulă este respectată, dar vizual, lungimea mânecii pare să fie cu un centimetru, un centimetru și jumătate mai lungă.

Pantalonilor li se acordă în general o atenție mai mică decât sacoului și acesta reprezintă primul pas în a transforma o ținută reușită într-un stand up comedy. Primul lucru care sare în ochiul critic al unui cunoscător când vine vorba de imaginea Președintelui României este ioha3legat de lungimea pantalonilor... prea lungi. O greșeală peste care cu greu se poate trece cu vederea ținând cont că domnul președinte nu va mai crește. În înălțime. Nu are nicio scuză pentru dezechilibrul creat în ceea ce s-ar fi cuvenit a fi simetric, estetic.

În regulile clasice, dar și cele moderne, pantalonului îi este permis să fie eventual mai scurt. Nicidecum să formeze acea cută adâncă unde partea de sus aproape se atinge cu baza. Zgârie, deranjează, creează dizarmonie. Cel puțin cu un cm ar fi trebuit să fie mai scurți.

ioha4Cravata. Filozofia alegerii culorii cravatei este extrem de interesantă. În cazul de față culoarea acesteia, bleu-turcoaz, este extrem de prietenoasă, ușor timidă, degajă un aer informal, căldură și încredere. Inclusiv nodul cravatei transmite un aer relaxat prin lipsa acelei gropițe care oferă sentimentul de perfecțiune, de atenție la fiecare amănunt și dă o eleganță aparte.Cu alte cuvinte și aici, ca-n multe alte domenii, detaliile fac diferența. Iar în cazul de față, cele care rafinează și desăvârșesc o personalitate cu adevărat puternică, sunt parțial trecute cu vederea.

Este extrem de important să te îmbraci ca să reprezinți ceea ce ești acum și ceea ce reflectă personalitatea ta pentru că, de cele mai multe ori, nu există a doua șansă pentru a crea o primă bună impresie.

A.B.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.