Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experiment interactiv inspirat din "Războiul lumilor", conţinând teatru, realitate virtuală şi holograme, vernisat la Londra

Londonezii din secolul al XXI-lea vor avea posibilitatea de a face o incursiune în universul celebrului roman "Războiul lumilor", publicat de H.G. Wells la sfârşitul secolului XIX, pentru a se alătura unei lupte mondiale pentru supravieţuire declanşată de o invazie marţiană, graţie unui experiment interactiv ce conţine elemente de teatru, realitate virtuală (VR) şi holograme, informează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Oreste îl spulberă pe colegul lui Rareș Bogdan: Minima onoare vă cere asta

Experimentul "The War of the Worlds: The Immersive Experience", care este vernisat vineri la Londra, se bazează pe albumul conceptual "Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds", lansat în 1978 de Jeff Wayne, vândut în milioane de copii pe plan mondial şi inspirat din celebrul roman victorian care a impresionat generaţii de cititori.

Citește și: Liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea reacționează: Nu sunt banii lu’ baronul X sau Y

Vizitatorii au posibilitatea de a asista la invazia sitului de interes ştiinţific Horsell Common din comitatul Surrey, aflat la sud de Londra, la marşul maşinilor luptătoare către capitala Marii Britanii şi de a fugi din calea invaziei marţiene pe Tamisa, prin intermediul unor scene care combină realitatea virtuală cu personaje create în format live-action şi inspirate din acelaşi roman.

Citește și: Atacat în emisiunea lui Mihai Gâdea, liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea anunță: Nu vom mai accepta

Jeff Wayne, care a lansat acea versiune muzicală în 1978, a spus că noul show reprezintă "o experienţă multisenzorială" care implementează creaţii high-tech din domeniul realităţii virtuale şi elemente tradiţionale de teatru, precum efecte speciale.

Citește și: Oreste îl spulberă pe colegul lui Rareș Bogdan: Minima onoare vă cere asta

Muzicianul americano-britanic a dezvăluit că a compus câteva piese muzicale noi pentru această instalaţie interactivă, care vor completa coloana sonoră originală, din care face parte şi renumitul single "Forever Autumn".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.