Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile medicilor într-un caz atipic: Doi timișoreni de 24 și 34 de ani, fără comorbidități, în stare gravă la ATI

Opinia Timisoarei
Cristian Oancea, director Victor Babes Timisoara

Un bărbat de 24 de ani este cel mai tânăr pacient COVID din România internat în acest moment la terapie intensivă. Tânărul, care nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, se află în secția ATI de la spitalul Victor Babeș din Timișoara. Un alt tânăr, în vârstă de 34 de ani, tot nevaccinat, se află de asemenea la terapie intensivă. Medicul Cristian Oancea, managerul spitalului de boli infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a vorbit la Digi24 despre starea celor doi pacienți.

Oancea a spus că tânărul de 24 de ani „a stat acasă până într-o fază critică, când plămânii erau distruși undeva la 60-65%”. „A mers în terapie intensivă și astăzi colegii l-au intubat, pentru că efortul respirator era foarte mare și nu mai putea fi susținut de organism”, a explicat el.

Bărbatul de 34 de ani s-a întors din Italia, unde a fost în excursie cu un coleg. „Colegul lui de cameră, vaccinat, nu are nimic, el, nevaccinat, este în terapie intensivă, intubat. Un exemplu mai elocvent nu poate să existe. Și noi vorbim din practica medicală și nu din ce citim pe Google”, a spus Oancea.

El a spus că amâdoi sunt nevaccinați și nu credeau în COVID.

El a adăugat că șansele lor sunt „minime”: „Se fac eforturi supraomenești ca să fie salvați, următoarele 2-3 zile sunt critice pentru amândoi. Sperăm și într-o minune și sperăm ca și colegii să găsească soluțiile necesare și organismul lor să aibă puterea de a învinge boala”.

„Dacă nu te vaccinezi, nu înseamnă că dacă ești tânăr și treci prin boală faci o formă ușoară. Avem deja două cazuri concrete în Timișoara, dl Arafat (șeful DSU Raed Arafat, n.r.) a mai atras atenția pe două cazuri de 30 de ani”, a spus Oancea.

Medicul a spus că cei doi pacienți de la Victor Babeș sunt ușor supraponderali, iar unul din ei are și o ușoară hipertensiune, dar că acestea nu sunt comorbidități grave la tineri.

„Să ai 5,6, 10 kilograme în plus nu putem să numim o comorbiditate importantă, dar totuși este un factor de risc”, a spus el. Problema, adaugă medicul, este că cei doi nu au fost vaccinați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.