Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV Cine sunt și ce au pățit agenţii DIPI care au avut curajul să îl denunţe pe Oprea la DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriel Oprea DNA

Cei patru poliţişti care au realizat auditul financiar la DIPI, serviciul secret al MAI, pe vremea când ministerul era condus de generalul Gabi Oprea, au descoperit cheltuieli de lux pentru şefime şi pentru protocol din fondurile secrete operative destinate muncii de informaţii şi descoperirii faptelor de corupţie. Şefii veniţi de la SRI le-au cerut însă controlorilor să închidă ochii, scrie site-ul romaniacurata.ro.

Cum nu au fost de acord, cei 4 poliţişti au mers la DNA pe 9 ianuarie 2016 şi au denunţat totul. Au primit statut de martori cu identitate protejată şi nume fictive.

Apar noi informaţii despre cei care au comandat ASASINAREA lui Plahotniuc: 'Sunt nume sonore'

Astfel, şeful Diviziunii Autoprotecţie a DIPI a primit numele „Ionel Mihalcea”. El este ofiţer MAI din 1995 şi cadru DIPI din 1997. Din 2008 a avut funcţii de conducere.

Adjunctul lui a primit numele „Claudiu Ionescu”. Este absolvent al Academiei de poliţie, clasa informaţii. Lucrează în DIPI din 2012 şi era şeful Sectorului Control.

Ceilalţi doi au primit numele „Victor Manea” şi „Marius Zaharie”. Victor Manea a făcut parte din Corpul de control al MAI.

INCIDENT la DNA: Omul de afaceri Claudiu Florică, la un pas de o tragedie

Apoi, au urmat represaliile. Astfel, după percheziţia DNA la DIPI din 14 ianuarie 2016, „chestorul Nicolae Gheorghe a întreprins nişte măsuri pe care le consider abuzive şi motivate de dorinţa de a fi pedepsite persoanele pe care le considera responsabile de sesizarea organelor de urmărire penală în dosarul penal în care s-a dispus percheziţia”, a declarat la DNA martorul cu identitate protejată Ionel Mihalcea, şeful Diviziunii Autoprotecţie din DIPI.

În primul rând, compartimentul Fondurilor operative a fost mutat de la Diviziunea Autoprotecţie direct în subordinea şefului DIPI, Nicolae Gheorghe.

Pe 25 ianuarie 2016, toţi cei de la Diviziunea Autoprotecţie au făcut obiectul unui control inopinat sub pretextul unor „scurgeri de informaţii clasificate”. Birourile le-au fost sigilate şi au fost filaţi şi monitorizaţi.

„Nu mi s-a părut în regulă ca această comisie de control să verifice materiale de lucru, inclusiv cele aflate pe suporţi optici întrucât există pericolul compromiterii activităţilor în curs (…) Am observat în apropierea biroului meu, la o distanţă în care se poate efectua translaţia la distanţă a înregistrării audio-video, că se afla un autovehicul pe care îl cunosc că este folosit în astfel de activităţi, după cum am recunoscut şi pe colegii care lucrează în acest compartiment de activitate”, a declarat la DNA unul dintre agenţii de la Diviziunea Autoprotecţie a DIPI. El a primit statutul de martor cu identitate protejată şi numele fictiv de „Cristian Simion”.

„Funcţia deţinută de mine, de şef al Diviziunii Autoprotecţie a fost golită de conţinutul principal, atribuţiile mele fiind practic reduse la coordonarea Biroului Psihologic şi la Sectorul Management Operaţional (care are în vedere paza sediului)”, a declarat şi martorul denunţător Ionel Mihalcea.

Totul a culminat după 2 februarie 2016 când poliţiştilor li s-au adus la cunoştiinţă că au fost identificate „posibile incidente de securitate” şi au fost destituiţi din funcţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.