Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'altundeva, altceva decât mine însămi', semnată de artista Aurora Király, va fi deschisă la Galeria 'Anca Poteraşu' din Bucureşti

galerie arta

Expoziţia "altundeva, altceva decât mine însămi", semnată de artista Aurora Király, va fi deschisă pe 8 mai, la Galeria "Anca Poteraşu" din strada Popa Soare 26.

Aurora Király lucrează în principal cu imagini fotografice, creând conexiuni complexe între sfera privată şi cea publică. La intersecţia fotografiei cu arta textilă, desen sau instalaţii, artista explorează modul în care mintea înregistrează, retrăieşte şi accesează mecanismele memoriei, potrivit news.ro.

Aurora Király este interesată în special de explorarea teoriilor feministe în legătură cu crearea identităţii şi statutul femeilor în societate.

Artista predă la Universitatea de Arte din Bucureşti şi este cunoscută pentru rolul său în susţinerea şi remodelarea scenei de artă culturală din Bucureşti în calitate de director artistic al asociaţiei Galeria Nouă (2001 - 2012).

"Recuperăm fragmente pe măsură ce poveştile se ramifică în urma amintirilor. Aurora Király este inspirată de mecanismele memoriei, pornind de la istoria personală, de la filme şi cărţi citite, poezii şi coregrafii ale artistelor pe care le admiră. Expoziţia îşi creează universul său în mişcare, în care siluete decupate în desene şi fotografii se materializează în spaţiul galeriei" - fragment din textul curatorial care poate fi parcurs integral pe www.aracartandresidency.com.

Expoziţia face parte din proiectul ARAC ART & RESIDENCY, un proiect care îşi propune extinderea publicul local de artă contemporană printr-o serie de evenimente culturale şi rezidenţe artistice în continuarea programului început în 2015.

Proiect finanţat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului Ro-Cultura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.