Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic' la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck

facebook.com
Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck

Expoziţia "De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic" va fi deschisă, începând de vineri, la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck, informează un comunicat al Muzeului Municipiului Bucureşti transmis, marţi, AGERPRES.

"Patronând Tinerimea artistică (1901-1947), Regina Maria a reuşit să atragă la Balcic o serie importantă de artişti, care o urmau aici în fiecare vară. În drumul spre Balcic, artiştii care au străbătut aceste tărâmuri au descoperit şi o altă magnifică zonă, situată tot la malul mării. Este vorba despre golful Cap Caliacra, care oferea privitorului un splendid peisaj marin, în zonă fiind situate şi ruinele unei cetăţi antice. (...) Ajunşi la Balcic sau la Cap Caliacra, pictorii români au descoperit imediat farmecul inegalabil al acestor locuri situate pe malul mării", se precizează în comunicat.

O parte importantă dintre lucrările realizate de Cecilia Cuţescu Storck la Balcic sau Cap Caliacra au fost expuse, dar un număr semnificativ dintre acestea vor fi prezentate acum publicului şi specialiştilor în premieră absolută.

În colecţia muzeului se păstrează o semnificativă serie de desene şi picturi realizate de Cecilia Cuţescu Storck care redau peisaje din zona Cadrilaterului şi care prezintă inclusiv casa celor doi artişti construită la Balcic.

"Picturile şi lucrările de artă grafică realizate în aceste zone sunt importante documente care permit astăzi şi reconstituirea vizuală a unui stil de viaţă interbelic, inclusiv prin redarea unor aspecte din interioarele reşedinţei Storck. În casă a fost amenajat un grandios atelier de artist. Este vorba despre un atelier celebru în epocă, adeseori vizitat de Regina Maria şi de importanţi oameni de cultură când veneau vara la Balcic", a declarat dr. Elena Olariu, director adjunct Artă, Conservare, Restaurare - Muzeul Municipiului Bucureşti, curator al acestei expoziţii temporare.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 17 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.