Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FABULOS: Creşteri de peste 13.000% a albumelor vândute de un celebru artist după moartea sa

muzica

Vânzările de albume în format digital lansate de Glen Campbell au crescut cu peste 13.000 de procente după anunţul referitor la decesul celebrului cântăreţ country, care a murit marţi la vârsta de 81 de ani după o luptă intens mediatizată cu maladia Alzheimer, au anunţat reprezentanţii companiei BuzzAngle Music, citaţi de Reuters şi AGERPRES.

Această creştere spectaculoasă a vizat mai ales albumele "Greatest Hits" ale artistului american, însă şi vânzările asociate celor mai cunoscute single-uri ale sale au crescut cu peste 6.000%, a dezvăluit miercuri compania BuzzAngle Music.

Moartea lui Glen Campbell, care a decedat în Nashville, după un turneu naţional de adio susţinut în 2012, după ce artistul a anunţat în mod public că suferea de Alzheimer, a declanşat un val de declaraţii emoţionante din partea unor staruri ale muzicii country şi a fanilor.

Jimmy Webb, care a compus multe dintre cântecele de succes interpretate de Glen Campbell, inclusiv piesa "Witchita Lineman", a spus că muzicianul a fost "o versiune americană a membrilor trupei The Beatles, legătura secretă dintre mulţi artişti şi discuri care ne-au făcut să ne minunăm de-a lungul anilor".

Cântăreţul country Brad Paisley a declarat pentru revista Variety că "era uluitor doar să te afli în apropierea lui", iar cântăreaţa Dolly Parton a publicat pe Twitter un mesaj în care a spus că Glen Campbell a fost "una dintre cele mai mari voci din toate timpurile".

Potrivit BuzzAngle Music, cel mai bine vândute cântece lansate de Glen Campbell, marţi, au fost "Wichita Lineman", "Rhinestone Cowboy", "Gentle On My Mind", "By the Time I Get to Phoenix" şi "Galveston".

Glen Campbell s-a născut la 22 aprilie 1936 într-un oraşel din Arkansas (sud), al şaptelea dintr-o familie cu doisprezece copii.

Cântăreţul, care figura în clasamentul celor mai bine vânduţi artişti în SUA şi Marea Britanie în anii '60, şi-a lansat ultimul album, intitulat "Adios", în luna iunie.

La debut, Glen Campbell a cântat pentru staruri precum Elvis Presley şi Frank Sinatra şi a acompaniat în turnee grupul Beach Boys, atunci când solistul Brian Wilson se separase de trupă pentru o perioadă de timp.

Artistul a avut, de asemenea, propria sa emisiune la TV, "The Glen Campbell Good Time Hour", între 1969 şi 1972.

Cel mai mare hit al său, "Rhinestone Cowboy", lansat în 1975, s-a vândut în peste cinci milioane de exemplare.

Citeşte şi: Ministerul Culturii, apeluri pentru proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.