Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS la Bruxelles, față în față cu reprezentanții instituțiilor europene. Discuții esențiale privind respectarea drepturilor cetățenești

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) participă astăzi la Bruxelles la conferința „Asigurarea statului de drept în statele membre UE – provocări și soluții”, acolo unde va prezenta un raport privind respectarea drepturilor cetățenești în România.

Conferința este organizată la Parlamentul European de europarlamentarul Maria Grapini, la inițiativa FACIAS.

Printre speakerii conferinței se vor număra Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție, Afaceri Interne (LIBE), dar și directorul DG Just, Departamentul pentru Justiție al Comisiei Europene.

Raportul despre Drepturile Cetățenilor în România, realizat de FACIAS, alături de o serie de sondaje de opinie vor contura o imagine de ansamblu în privința respectării drepturilor cetățenești în România și percepția societății în acest sens.

Reprezentanții FACIAS, care astăzi vor sta față în față cu reprezentanți ai instituțiilor europene, vor oferi, pe lângă o radiografie a situației curente, și mai multe recomandări privind direcții de acțiune pentru a informa și educa toți cetățenii europeni în privința drepturilor pe care le au.

Dezbaterile de astăzi vor include discuții pe marginea mecanismelor existente astăzi privind respectarea drepturilor cetățenești, dar și modalitățile prin care acestea pot fi extinse și îmbunătățite. FACIAS va propune crearea unui mecanism de consultări și dezbateri directe între societatea civilă și oficialii europeni pe teme legate de statul de drept și respectarea drepturilor cetățenilor

FACIAS este o organizație non-guvernamentală dedicată protejării drepturilor și libertăților cetățenilor. Scopul principal al fundației este de a promova respectarea principiilor democratice, statul de drept și drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.