Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT! ANAF reacționează după dezvăluirile din presă: Poprire pe contul ministerului Finanțelor

anaf

ANAF ia măsuri, după situaţia ridicolă în care s-a aflat pentru un an şi jumătate, abia după un articol apărut pe site-ul România Curată. Fiscul a pus poprire pe contul Ministerului Finanţelor prin care urmează să se facă plăţile către generalul SRI Dan Grigoriu, în dosarul de despăgubire pentru terenul de 10 hectare din Otopeni. Mutarea agenţilor fiscali are ca scop recuperarea prejudiciului de 1.700.000 de lei din cazul Tracia Asesoft, în care generalul a fost judecat, alături de Sebastian Ghiţă. Halucinant este că până acum, în timp ce ANAF se chinuia să recupereze prejudiciul, ANRP îi băga în buzunar lui Grigoriu 88.000.000 de lei despăgubiri pentru teren.

Curtea de apel Bucureşti l-a obligat pe Dan Grigoriu să plătească prejudiciul din dosarul Tracia Asesoft, de 1,7 milioane de lei, în solidar cu ceilalţi foşti inculpaţi, printre care şi fostul parlamentar Sebastian Ghiţă. Deşi instanţa a emis sentinţa definitivă în martie 2016, ANAF nu a recuperat niciun ban din prejudiciu.

Victor Ponta, atacat dur de un vicepremier: 'Minte cum respiră'

Abia după un articol al jurnaliştilor de la România Curată, Fiscul a trimis o adresă la ANRP să verifice dacă generalul SRI în rezervă Dan Grigoriu chiar primeşte zeci de milioane de lei despăgubire de la instituţie. După răspunsul a fost pozitiv, Fiscul a pus sechestru pe contul Ministerului Finanţelor Publice prin care urmează să se facă plăţile către Grigoriu.

”Este o nedreptate şi un abuz. Decizia e nelegală. Această sumă trebuia plătită în solidar. Eu nu aveam prejudiciu, nu aveam bunuri sechestrate şi acum m-am trezit că trebuie să plătesc singur tot prejudiciul şi să alerg eu după ceilalţi inculpaţi din dosar să recuperez părţile lor”, a declarat Dan Grigoriu, potrivit România Curată.

ALERTĂ METEO: Cod galben şi portocaliu de vânt, lapoviţă şi ninsoare în toată ţara/ HARTĂ

Generalul milionar Grigoriu primeşte despăguibiri de la ANRP după ce în 2008 a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren de hectare de teren de 10 hectare în Otopeni. Până acum Grigoriu, căruia i se spune Şefu, a încasat 53.000.000 de lei de la stat şi urmează să i se achite şi restul până la 88.000.000 de milioane.

Cu alte cuvinte, deşi era implicat într-un dosar în care prejudiciul nerecuperat era de 1,7 milioane de lei, iar ANAF se chinuia prin instanţe să încaseze banii, o altă instituţie a statului îi băga în buzunare lui Grigoriu zeci de milioane de lei.

Instituţiile publice din România nu ştiu una de alta întrucât nu există o centralizare informatizată a sumelor de bani pe care o persoană fizică trebuie să le plătească şi să le primească de la stat.

Dan Grigoriu este generalul implicat în afacerea Jimbolia prin care statul român ar fi încălcat embargoul cu fosta Iugoslavie, în anii 90. Totodată, este anchetat şi în afacerea Bancorex şi potrivit DNA, unul dintre intermediarii şpăgii de 700.000 de euro către fostul lider PDL, Vasile Blaga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.