Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără precedent în istoria mondială a fotbalului: FRF vrea ca România să își decidă campioana în... Turcia!

Inquam Photos / Manases Sandor
CFR CLuj campioana campionat

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, miercuri, că într-o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga I s-a discutat o propunere ca eventual finalul competiţiei să se joace în Antalya, în Turcia. Ar fi pentru prima dată în istoria fotbalului mondial când campioana unei țări s-ar decide pe teritoriul alteia. Liga a precizat că urmează ca propunerea să fie analizată juridic şi că este “un plan de avarie”, opţiunea forului fiind ca sezonul să se încheie în România. Turcia este o țară mult mai afectată decât România de noul coronavirus.

“S-a discutat despre planul de pregătire a reluării sezonului, care are nevoie de 11 date de calendar pentru a fi încheiat (opt pentru play-off şi trei de Cupa României) cu propunerea ca, eventual, finalul competiţiei să se joace în Antalya (Turcia), idee care a aparţinut reprezentantului FRF, Gabriel Bodescu.

Citește și: Se impune în România! După 15 mai, toată lumea va trebui să facă asta

Urmează ca această propunere să fie analizată din punct de vedere juridic fiind nevoie în acest sens atât de acceptul FIFA, cât şi de cel al UEFA. Pe această temă, Liga Profesionistă a solicitat FRF deschiderea unui dialog cu cele două foruri pentru a vedea dacă acest lucru este posibil. Evident, prima opţiune a LPF este aceea de a încerca să încheie sezonul în România, varianta Antalya rămânând un plan de avarie. S-a reiterat ideea ca toate eforturile să se facă totuşi pentru ca sezonul să se reia la începutul lunii iunie, precedat fiind de cel puţin trei săptămâni de antrenamente, imediat ce stare de urgenţă din ţara noastră va fi ridicată”, se arată pe site-ul LPF.

Videoconferinţa de miercuri cu reprezentanţii cluburilor, la care au fost invitaţi să participe Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF, Emilian Hulubei, preşedinte AFAN şi Orlando Nicoară, director general EAD, a avut pe ordinea de zi următoarele teme:

Citește și: Document. În timpul stării de urgență, Monica Anisie a emis un Ordin care îi vizează pe copiii din mediul preuniversitar! Șefa Educației, măsuri în privința învățământului on-line

1. Prezentare a concluziilor după discuţiile purtate de LPF cu reprezentanţii instituţiilor implicate direct în aprobarea procesului de reluare a activităţii de pregătire fizică a jucătorilor, în vederea reluării campionatului, ediţia 2019 – 2020.

2. Situaţia în care se găsesc cluburile, în eventualitatea reluării procesului de pregătire fizică a jucătorilor.

3. Dialogul privind procesul de licenţiere a cluburilor membre ale LPF, ca urmare a datelor transmise de fiecare club în parte.

Citește și: Lovitură pentru Orban! E chemat să dea raportul în fața Senatului

4. Raporturile juridice dintre cluburi şi jucători.

5. Competiţia E-Liga 1 (FIFA 2020)

6. Concluzii, ca urmare a comunicării reprezentanţilor LPF cu ligiile profesioniste de fotbal din alte ţări.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a informat şi despre discuţiile avute în ultima vreme cu ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, privind viitorul activităţii în Liga I, precum şi despre alte acţiuni întreprinse de LPF în ultimele zile. Totodată, Robert Pongracz, vicepreşedintele LPF, a insistat asupra situaţiilor de fapt şi a calendarelor celorlalte ligi europene în vederea reluării activităţii competiţionale, precum şi asupra importanţei şi implicării cluburilor în programul E-Liga 1 (FIFA 2020).

Citește și: Se impune în România! După 15 mai, toată lumea va trebui să facă asta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.