Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără susținerea domnului Klaus I., Satana de Teleorman era de mult la coșul de gunoi!

Regimul Dragnea a ajuns la putere și se menține la Palatul Victoria numai și numai datorită sprijinului necondiționat oferit de președintele Klaus Iohannis. Tot ceea ce vedem la televizor – contrele dintre Iohannis și Dragnea – sunt un spectacol ieftin, ca să ia ochii alegătorilor. Un meci de wrestling, cum am tot scris. Dragnea și Iohannis se prefac că se ceartă ca să atragă toată atenția asupra lor și să elimine posibilii alți competitori în cursa pentru Cotroceni. Satanei de Teleorman îi convine de minune ca Iohannis să rămână președinte și după 2019: nu-i deranjează cu nimic. Și reciproca este valabilă: guvernul PSD este exact ceea ce-i trebuie lui Iohannis ca să pretindă că face opoziție.

Din 2015 până acum, acest președinte nu numai că nu a creat nici o problemă serioasă PSD-ului, ba dimpotrivă i-a ajutat sistematic să ajungă la putere și să se mențină aici, în pofida protestelor a sute de mii de români liberi.

Momentul cheie a fost în primăvara lui 2015, când PNL, în complicitate cu PSD, a votat legea prin care primarii sunt aleși într-un singur tur. Nenumărați cetățeni au avertizat că o asemenea prevedere va favoriza PSD-ul și-i va deschide calea câștigării alegerilor parlamentare. Nici nu era nevoie de cine știe ce înțelepciune ca să înțelegi asta. Cu toate acestea, președintele Iohannis a promulgat legea fără obiecții.

Al doilea element decisiv a fost aducerea la putere a așa-zisului guvern tehnocrat, în realitate un cal troian al lui Liviu Dragnea. Astfel: a) președintele Iohannis l-a dat jos pe Victor Ponta, rivalul lui Dragnea, b) a oferit PSD un respiro înainte de alegeri și c) a compromis tabăra anti-PSD. Mai mult, PSD, deși teoretic în opoziție, a păstrat poziții cheie în structurile Executivului, în primul rând ministerul Dezvotării, prin care a putut să-și alimenteze baronii cu resursele bugetului central.

Absenteismul masiv de la alegerile parlamentare din 2016 este și responsabilitatea guvernului tehnocrat care, prin politica sa de compromisuri cu PSD, a ucis speranța. Desigur, fanaticii din jurul domnului Cioloș vor exploda revoltați, știu că e greu să privești adevărul în față.

Cum a susținut domnul Iohannis guvernarea Dragnea, din ianuarie 2017 până azi – schimbarea doamnei Kovesi, numirea unui pesedist la conducerea SIE, etc. – nu mai are sens să reiau. Pentru acest președinte, ar fi fost o catastrofă să aibă din nou “guvernul său”: s-ar fi văzut că nu e în stare să construiască nimic bun pentru România. Dragnea și Iohannis depind unul de altul, se susțin reciproc și demolează țara în bună înțelegere. Când vor fi scoși din viața publică trebuie dați afară la pachet!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.