Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI DEZVĂLUIE: Agresorul cu armă albă din Minnesota, un 'radicalizat'

twitter.com
atac armat florida

Americanul de origine somaleză care a rănit la jumătatea lui septembrie zece persoane într-un centru comercial din Minnesota (nord), înainte de a fi împuşcat "se radicalizase", au informat joi autorităţile americane, potrivit AFP.

Acestea au făcut publice înregistrări video ale atacului comis la 17 septembrie de Dahir Ahmed Adan, în vârstă de 20 de ani, precum şi confruntarea fatală pentru el cu Jason Falconer, un poliţist care nu era de serviciu în acel moment.

Citește și: Catalonia aprobă organizarea unui referendum privind independenţa înainte de septembrie 2017

La scurt timp după tragedie, gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat această acţiune, dar autorităţile locale şi federale americane au afirmat câteva zile mai târziu că nu descoperiseră până atunci niciun element concret în acest sens. Cu toate acestea, ele anchetau în legătură cu un posibil "act de terorism".

Dahir Ahmed Adan a arătat un "interes sporit pentru islam" în lunile care au precedat actul său pe care nu îl mai exprimase mai înainte, a afirmat joi un agent special al FBI, Rick Thornton, în cursul unei conferinţe de presă. "Acţiunile sale au corespuns filosofiei violente a grupurilor islamiste", a adăugat el.

Tânărul s-a "radicalizat fie sub influenţa altcuiva, fie singur", a mai spus agentul.

Autorităţile federale au precizat însă joi că anchetează în continuare asupra motivaţiilor şi vieţii lui Dahir Ahmed Adan, anunță Agerpres.

"Aproape de pe o zi pe alta, el a trecut de la un student excelent cu note mari la abandonarea facultăţii după ce a ratat examenele", a subliniat Rick Thornton, menţionând că poliţia federală încearcă să acceseze iPhone-ul său criptat după ce a analizat activitatea acestuia pe reţelele sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.