Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Felicitări tuturor celor 5.355 candidaţi care au promovat examenul de definitivat cu medii la proba scrisă peste 8.00, transmite ministrul Cîmpeanu

www.edu.ro
sorin cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă rezultatele finale ale examenului de definitivat din acest an, arătând că 5.355 de candidaţi au promovat cu medii la proba scrisă peste 8.00. Cele mai bune rezultate au fost în Cluj, unde este o rată de promovare de 84,1%. Cele mai multe note 10 au fost obţinute în Bucureşti - 39 şi Cluj - 16, potrivit news.ro

"Rezultate finale examen definitivat 2022! Felicitări deosebite celor 137 candidaţi care au obţinut nota 10.00, precum şi celor 427 candidaţi care au obţinut note între 9.50-9.99!! Cele mai multe note de 10.00 au fost obţinute in Bucureşti (39) şi CJ (16). Felicitări tuturor celor 5.355 candidaţi care au promovat examenul de definitivat cu medii la proba scrisă peste 8.00!", a scris Cîmpeanu, joi, pe Facebook.

El a explicat că rezultatele cele mai bune au fost obţinute în Cluj, unde rata de promovare este de 84,1%, iar în judeţele Prahova, Braşov şi Galaţi şi în municipiul Bucureşti s-au înregistrate procente de promovare peste 80.

"Trist pentru cei peste 1.899 candidaţi care nu au reuşit sa obţină medii peste 8.00 şi foarte trist pentru cei 514 candidaţi care au obţinut note mai mici de 5.00! Trist pentru candidaţii din TL care au promovat examenul de definitivat într-o proporţie de doar 50%!", a mai scris Cîmpeanu.

Ministerul Educaţiei a anunţat, în 27 iulie, că rata de promovare înregistrată la examenul naţional pentru definitivare în învăţământ era de 70,80% înainte de contestaţii, mai mică decât anul trecut. Rezultatele finale se  afişează în 4 august.

Potrivit Ministerului Educaţiei, cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.