Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manager spital, despre cazul femeii moarte după ce a născut acasă cu ajutorul unei moașe: 'A fost resuscitată de câteva ori' / Care este starea copilului

ginecolog

Managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, Alexandru Filimon, s-a referit la cazul femeii care a născut acasă şi a murit la spital, afirmând că aceasta a fost resuscitată de câteva ori la unitatea medicală, fusese stabilizată, dar din cauza pierderii de sânge, a fost declarat decesul. El a precizat că bebeluşul născut este sănătos şi bine îngrijit, adăugând că nu era niciun motiv ca femeia să nu vină la spital pentru a naşte.

Alexandru Filimon a comentat vineri, la Prima News, cazul femeii care a născut acasă şi a ajuns apoi la spital în stare gravă.
“Din păcate, pacienta care a venit la noi la spital într-un târziu şi pe urmă a decedat. Pacienta a venit la noi la spital sâmbăta trecută. A fost resuscitată de câteva ori de colectivul de medici atât din UPU, cât şi pe ambulanţă. Toată echipa de secţia de OG a intrat în operaţie cu doamna respectivă, au reuşit să o stabilizeze, dar, din păcate, din cauza pierderii de sânge, luni dimineaţă s-a declarat decesul. E o situaţie nefericită. E păcat pentru că acel copil născut este sănătos şi foarte bine îngrijit la noi la spital. De asemenea, colectivul de medici din spital este foarte bun şi secţia obstretică-ginecologie de la noi din spital este printre cele mai dotate, renovate, iar condiţiile hoteliere sunt foarte bune. Nu era niciun motiv ca doamna respectivă să nu vină la spital”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.
El a fost întrebat dacă este o modă în zona respectivă ca femeile să nască acasă, având în vedere că după câteva zile de la acest caz o altă femeie a dat naştere unui copil la domiciliu.
“Nu am auzit de aşa ceva. Sunt manager la spital de doi ani şi jumătate şi e primul caz cu care mă întâlnesc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. E surprinzător că au fost două cazuri din acelaşi judeţ în curs de o săptămână”, a explicat Alexandru Filimon.
O femeie de 42 de ani din judeţul Neamţ a murit după ce a decis să nască acasă, cu ajutorul unei moaşe găsite pe internet, deşi mai mulţi doctori o avertizaseră că este o sarcină cu risc şi recomandaseră naşterea prin cezariană.
Poliţia Judeţeană Neamţ a deschis un dosar de cercetare penalăîn acest caz.
” La data de 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că o femeie, de 42 de ani, din Piatra-Neamţ, în timp ce se afla în imobilul său, ar fi dat naştere unui copil, ulterior starea acesteia înrăutăţindu-se, fiind preluată de un echipaj medical şi transportată la spital”, a transmis, marţi, IPJ Neamţ.
Femeia a fost găsită în stop cardio-respirator de către medici şi ajuns în stare gravă la spital, iar a doua zi a murit.
”Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, au mai precizat poliţiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.