Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen îngrijorător: Consumul de droguri a ajuns și în mediul rural

Nature
droguri opioide

Dacă până nu demult consumul de droguri putea fi identificat doar în zonele urbane, în ultima vreme a pătruns şi în zonele rurale, este una dintre concluziile desprinse de autorităţi la startul unei campanii de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, notează Agerpres.

Consiliul Judeţean (CJ) Buzău a demarat o campanie de prevenire şi informare privind riscurile şi consecinţele consumului de droguri, denumită "Alege-te pe tine!". Acţiunea se bucură de sprijinul Agenţiei Naţionale Antidrog, Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi Colegiului Naţional Pedagogic. Prin intermediul ei, iniţiatorii îşi propun să consolideze legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil) şi dintre aceştia şi şcoală, în vederea unei mai bune înţelegeri privind fenomenul consumului de droguri.

"Acest proiect se referă la un parteneriat între noi, autorităţile locale dar în primul rând un parteneriat cu părinţii. Încă de acum un an ne-am gândit la anumite proiecte prin care să ajutăm viitorii adolescenţi să poată evita acest flagel", a transmis luni, în cadrul evenimentului de lansare, preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Obiectivul specific al campaniei "Alege-te pe tine!" îl reprezintă informarea, educarea şi conştientizarea părinţilor şi elevilor din 10 unităţi de învăţământ din judeţ, din mediul rural şi urban, cu vârsta între 12-13 ani (clasele VI-VII), cu privire la riscurile şi consecinţele consumului de droguri.

"Fenomenul consumului de energizante şi de droguri a luat amploare. Este îngrijorător pentru IŞJ. Dacă până acum un an, cele mai mute cazuri se aflau în zona urbană, acum consumul de droguri a pătruns şi în mediul rural. Este foarte îngrijorător... ", a declarat inspectorul şef al IŞJ, Daniela Palcău.

În cadrul evenimentului prilejuit de lansarea campaniei, conducerea Instituţiei Prefectului a transmis că în România fenomenul consumului de droguri nu poate fi negat.

"Este un fenomen pe care doar cei nesinceri sau ipocriţi îl pot nega. România în ultimii ani s-a transformat dintr-o ţară de tranzit, într-o ţară în care consumul creşte şi o simţim cu toţii în toate aspectele vieţii noastre. Vedem că în ultimul timp, progresul tehnologic şi în acest domeniu este uluitor...Provocările pe acest domeniu vor deveni din ce în ce mai mari şi din ce în ce mai complexe. Să nu uităm că Germania este pe cale de legalizare a culturii de canabis în limita a trei plante pentru fiecare familie. Este o realitate iar dacă nu pornim de la realitate, nu putem face progres", a precizat la rândul său prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

Campania de prevenire se va derula în perioada martie-aprilie şi face parte dintr-un proiect mai larg pe care CJ îl va derula până în anul 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.