Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Film de la Berlin va avea o nouă secțiune competiţională, dedicată cineaștilor independenți și inovatori

mediafax.ro
film

Festivalul de Film de la Berlin va avea, începând de anul viitor, o nouă secțiune competiţională, intitulată "Encounters", care va fi dedicată cineaștilor independenți și inovatori, relatează variety.com, potrivit mediafax.

Anunțul a fost făcut marți, prin intermediul unui comunicat oficial. Noua categorie va servi ca platformă de expunere pentru diferite proiecte de ficțiune și documentare din selecția oficială a festivalului.

Citește și: Olguța Vasilescu intră la rupere! Cum a băgat bani în buzunarele românilor: Cele mai mari din ultimii 30 de ani

Selecția categoriei va consta din maximum 15 titluri, care au o durată de minimum 60 de minute. Peliculele vor avea premiera mondială sau internațională în cadrul evenimentului german. Un juriu format din trei membri va desemna cel mai bun film și cel mai bun regizor și va oferi un premiu special.

"Secolul al XXI-lea, cu modificările sale tehnologice și economice, a schimbat producția cinematografică în numeroase feluri, făcând ca barierele dintre ficțiune și documentar sau eseurile cinematografice și genurile să fie mai puțin stabile", a declarat Carlo Chatrian, noul director artistic al Berlinalei. Mariette Rissenbeek, directorul executiv al festivalului, a afirmat că "Encounters" ("Întâlniri") este "un supliment ideal atât pentru competiție, cât și pentru întregul spectru al programului de festival".

Citește și: Șoc total! Un cunoscut om de afaceri a fost reținut, după ce și-ar fi omorât bunica

Secțiunea dedicată cinematografiei culinare va fi eliminată. Organizatorii afirmă că vor încerca să încorporeze filmele cu această tematică în categoriile deja existente.

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 20 februarie - 1 martie 2020.

Citește și: Sorina Pintea, despre vaccinare! ‘Aşteptăm finalizarea acestor discuţii privind obligativitatea vaccinării şi aprobarea Legii vaccinării’

Cea de-a 69-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin s-a desfășurat între 7 și 17 februarie. Trofeul Ursul de Aur i-a revenit peliculei "Synonymes/ Synonyms", o coproducție franco-israeliano-germană, regizată de Nadav Lapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.