Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de film de la Cannes: Lazzaro Felice și Trois visage în atenția au primit premiile juriului

cinemablend.com
festival cannes

"Lazzaro Felice", al regizoarei italiene Alice Rohrwacher, şi "Trois visages", al iranianului Jafar Panahi au primit sâmbătă premiul pentru scenariu în închiderea ediţiei a 71-a a Festivalului de la Cannes, din partea juriului condus de actriţa australiană Cate Blanchett, relatează AFP, preia Agerpres.

Jafar Panahi, de 57 de ani, care are o interdicţie de călătorie, nu a putut veni pentru a-şi ridica premiul, care i-a fost decernat fiicei sale.

Prin acest film, Panahi obţine o nouă recompensă importantă din partea unui mare festival, după Ursul de Aur de la Berlin în 2005 pentru "Taxi Teheran".

Vezi și: Festivalul de Film de la Cannes: Cine este actrița premiată în filmul Ayka regizat de Serghei Dvorțevoi?

Portret a trei femei iraniene, "Trois visages" oscilează între realitate şi ficţiune cu povestea unei celebre actriţe iraniene (Behnaz Jafari, în propriul ei rol) care primeşte o înregistrare de la o tânără care o imploră să o ajute să scape dintr-o familie conservatoare şi să poată deveni actriţă.

Ea pleacă împreună cu prietenul ei, regizorul Jafar Panahi (jucat chiar de el însuşi), în satul tinerei dintr-o regiune montană izolată din nord-vestul Iranului pentru a înţelege dacă este vorba sau nu de o manipulare.

"Lazzaro Felice", de Alice Rohrwacher, este o fabulă marcată de spiritualitate despre "posibilitatea bunătăţii", prin povestea unui tânăr nevinovat exploatat de alţii. Filmul spune povestea unei ferme, dintr-o perioadă nedeterminată, unde ţăranii care cultivă tutun sunt sclavii unei marchize care îi face să muncească fără a-i plăti.

Printre ei, Lazzaro, interpretat de surprinzătorul Adriano Tardiolo, un tânăr naiv exploatat de toţi dar "fericit să-i vadă pe toţi fericiţi", a explicat regizoarea.

Alice Rohrwacher a mai primit la Cannes Marele Premiu pentru "Minuni", în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.