Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Film Românesc de la Seattle are loc, în weekend, sub tema 'Uncanny Worlds'

diario1.com
covor rosu festivalul de film de la cannes

Cea de-a cincea ediție a Festivalului de Film Românesc de la Seattle, SUA, are loc sub tema "Uncanny Worlds/ Lumi stranii", în perioada 2 - 4 noiembrie, iar producțiile selectate prezintă neobișnuitul naturii umane sub toate aspectele sale, politice, istorice și culturale, scrie Mediafax.

Ediția din 2018 se va desfășura la celebra sală SIFF Cinema Uptown, iar invitată de onoare este actrița Maia Morgenstern, care va fi prezentă în deschiderea evenimentului, la proiecția filmului "Domnișoara Christina" (2013), regizat de Alexandru Maftei, în care deține rolul principal, potrivit site-ului Institutului Cultural Român (ICR).

Printre invitații evenimentului vor fi regizorii Daniel Sandu, cu multiplu-premiatul "Un pas în urma serafimilor" (2017), Elena Beuca, cu primul său film, "D-love" (2018), și Andrei Dăscălescu, cu documentarul "Planeta Petrila".

Selecția festivalului include și "Miracolul din Tekir" (2015), de Ruxandra Zenide, "Comoara" (2015), de Corneliu Porumboiu, "Vânătorul de spirite" (2017), de Dragoș Buliga, și documentarul "România neîmblânzită" (2017), de Tom Barton-Humphreys.

Citește și: Casa în care a locuit 'regina muzicii soul', Aretha Franklin, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 800.000 de dolari

Ca în fiecare an, organizatorii, American Romanian Cultural Society (ARCS), au cuprins în program și o serie de evenimente conexe, precum vernisajul expoziției artistului plastic româno-canadian Daniel Ursache, autorul afișelor festivalului de-a lungul mai multor ani, și prelegeri susținute de invitați la Universitatea Washington. La actuala ediție vor mai fi prezenți: Maryna Ajaja - selecționer al Festivalului de Film de la Seattle, Vivian Hua - director executiv al Northwest Film Forum, actrița Iulia Paula Niculescu etc.

ICR New York este partener al evenimentul organizat de American Romanian Cultural Society (ARCS). Realizat profesionist și într-o măsură semnificativă prin resurse proprii, condus de o echipă de voluntari coordonată de Otilia Baraboi și Ileana Marin, Festivalul de Film Românesc de la Seattle a avut o creștere semnificativă de-a lungul anilor, reușind să atragă, la ediția anterioară, mai bine de 2.500 de spectatori, în proporție de peste 70% americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.