Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Enescu, apreciat în lume pentru Oedip, sub bagheta lui Vladimir Jurowski

festivalul George Enescu

Presa internaţională a apreciat Festivalul Internaţional George Enescu 2017 pentru concertul de deschidere, din 2 septembrie, în cadrul căruia dirijorul Vladimir Jurowski şi London Philharmonic Orchestra au prezentat Oedip, de George Enescu în versiune concertantă.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI: 'Iohannis a ordonat 'Septembrie Negru' în sistem' (presă)

Spectacolul a beneficiat de proiecţii multimedia live, sub direcţia artistică a regizoarei Carmen Lidia Vidu. Televiziuni, cotidiene şi agenţii precum Euronews, The Telegraph, Reuters, precum şi presa franceză scriu despre concert.

“Un erou român readus la viaţă cu intenistate la Festivalul Enescu din Bucureşti”, scrie cotidianul britanic The Telegraph, referindu-se la concertul care, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, va fi prezentat şi în stagiunea de la Londra, pe 23 septembrie, la Southbank Centre.

“Festivalul internaţional de muzica clasică din Bucureşti ia o turnură modernă”, notează Reuters, care aminteşte pe larg despre muzica contemporană şi noutăţile ediţiei 2017 a Festivalului Enescu într-un dialog cu dirijorul Vladimir Jurowski, de asemenea Director Artistic al Festivalului Enescu 2017.

“Triumf la Bucureşti pentru Oedipe-ul lui Enescu”, titrează Tribune de Geneve via Agence France-Presse.

Oedip de George Enescu a deschis ediţia 2017 a Festivalul Enescu pe 2 septembrie, la 81 de ani de la premiera franceză, la 59 de ani de la premiera românească şi la 136 de ani de la naşterea lui George Enescu. Alături de London Philharmonic Orchestra, pe scena de la Sala Palaului au urcat şi Corul Filarmonicii George Enescu şi Corul de Copii Radio. Solist, în rolul lui Oedip, a fost baritonul francez Paul Gay, laureat al unui Premiu Grammy. Proiecţiile multimedia live au rulat pe un ecran gigant cu suprafaţa totală de 60 metri pătraţi.

Cu un nou directorat artistic, Zubin Mehta - Preşedinte de Onoare şi Vladimir Jurowski - Director Artistic, Festivalul Enescu 2017 aduce mai multe premiere, printre acestea numărându-se concerte cu proiecţii multimedia, o serie specială de concerte dedicate muzicii contemporane, Muzica Secolului XXI, precum şi 30 dintre cei mai influenţi compozitori contemporani ai momentului, la Bucureşti, în cadrul Forumului Internaţional al Compozitorilor.

Citeşte şi: CSM a DECIS: Ce au stabilit magistraţii cu privire la sesizarea Laurei Codruţa Kovesi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.