Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul ICon Arts Transilvania se va desfăşura în perioada 25 iulie - 7 august 2022 în zece localităţi din sudul Transilvaniei

digi24.ro
Transilvania

Festivalul ICon Arts Transilvania, care se va desfăşura în perioada 25 iulie - 7 august 2022 în zece localităţi din sudul Transilvaniei, va cuprinde 16 evenimente, printre care concerte imersive de muzică de cameră, arii şi duete de operă şi jazz, informează Asociaţia "Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România".

Potrivit sursei citate, la ediţia din acest an vor concerta artişti din România, Belgia, Elveţia, Germania şi Marea Britanie, care vor susţine şi o serie de masterclass-uri pentru tinerele talente ale muzicii clasice şi de jazz.

" Festivalul ICon Arts Transilvania înseamnă o adevărată aventură culturală în Sudul Transilvaniei pe care publicul o poate construi după propriul program. În perioada 25 iulie - 7 august 2022 va avea loc ediţia cu numărul XX a Festivalului ICon Arts Transilvania ce va cuprinde 16 evenimente în 10 localităţi din Sudul Transilvaniei, Sibiu şi împrejurimile. Concerte imersive de muzică de cameră, arii şi duete de operă, jazz, muzică nouă se vor desfăşura aproape în fiecare zi, la orele apusului, în grădini baroce şi biserici fortificate ce împânzesc judeţul Sibiu" , se arată într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.

Principala noutate a Academiei ICon Arts este fondarea a trei rezidenţe artistice în domeniul jazzului, muzicii de cameră şi compoziţiei muzicale. Cu acest prilej, în cadrul proiectului Rezidenţa Transilvanica, va fi construită o rută culturală între bisericile fortificate din Buneşti, Biertan, Copşa Mare, Cund, Cloaşterf şi Mălâncrav, potrivit Agerpres.ro.

" Compozitori din România, Elveţia, Polonia, China, Irlanda, SUA vor transpune povestea celor 6 fortificaţii în miniaturi muzicale pe care turiştii le pot asculta chiar în incinta spaţiilor pentru care au fost create, începând cu luna noiembrie 2022. Ansamblul de percuţie ICon Arts va susţine două concerte în avanpremiera acestui proiect, alături de solişti invitaţi, în perioada septembrie - noiembrie" , se mai arată în comunicat.

Programul evenimentului este disponibil pe iconarts.ro, iar intrarea va fi liberă la majoritatea evenimentelor, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro.

Proiectul, realizat în colaborare cu mai mulţi parteneri, este cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu şi AFCN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.