Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Angouleme mizează pe o ediţie semi-online în 2021

Cartoon Network
desene animate

Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Angouleme mizează pentru 2021 pe o ediţie desfăşurată în două părţi, cu o decernare virtuală a premiilor în ianuarie şi o prezenţă a participanţilor în oraşul francez la sfârşitul lunii iunie, pentru a dezbate impactul pandemiei asupra acestei arte, relatează EFE.

În data de 29 ianuarie, Festivalul va dezvălui palmaresul oficial al benzilor desenate format din 12 premii 'Fauves' pentru compoziţiile în franceză publicate între 1 decembrie 2019 şi 30 noiembrie 2020, au anunţat miercuri surse ale organizatorilor.

În a doua parte, între 24 şi 27 iunie, organizatorii speră să poată celebra o reuniune cu autorii, editorii, librarii şi pasionaţii de această artă, dacă împrejurările vor permite acest lucru.

Va fi un eveniment apropiat formatului său tradiţional, dar cu unele restricţii sanitare, care pentru cea de-a 48-a sa ediţie s-a asociat cu Centrul Naţional al Cărţii pentru a promova includerea benzilor desenate printre lecturile de vară.

Citește și: VIDEO - Scriitorul Mircea Dinescu îi răspunde lui CTP, acest 'împărat în trening': 'Poate că i-aș fi plâns de milă'

Lista finaliştilor include până la 75 de titluri împărţite pe diferite categorii: tineret, pentru cei cu vârste între 8 şi 12 ani, şi un al doilea premiu pentru cititorii cu vârste între 12 şi 16 ani; o selecţie cu titluri poliţiste, premiul special al institutelor şi selecţia patrimoniu.

Principalul trofeu al festivalului este 'Fauve d'Or', care se acordă celui mai bun album de benzi desenate al anului, fără diferenţă de gen, stil sau origine geografică şi care în 2020 i-a revenit francezului Florent Grouazel pentru "Révolution" o creaţie inspirată de Revoluţia Franceză.

În 2019, trofeul i-a fost decernat autoarei americane Emil Ferris, pentru albumul său ''My Favorite Thing Is Monsters''.

Festivalul de la Angouleme este cea mai importantă reuniune din Europa a artiştilor de benzi desenate, cu circa 1.500 de autori participanţi, cărora li se pune la dispoziţie un spaţiu expoziţional de 2.500 de metri pătraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.