Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul internaţional de filme de scurt metraj de la Istanbul începe

film

Festivalul internaţional de filme de scurt metraj de la Istanbul începe miercuri, urmând să intre în competiţie peste 1600 de producţii realizate în perioada 2015 - 2016, între care şapte din România, informează ICR Istanbul, conform agerpres.ro

Invitat în cadrul festivalului, din partea României, va fi regizorul Bogdan Mureşanu, cel care semnează scurt metrajul ''Spid''. El va fi prezent la Istanbul în perioada 17 - 19 decembrie, când va participa la o serie de Q&A în cadrul festivalului de scurt metraj şi va avea programate, de către organizator, câteva întâlniri cu regizori de scurt metraje sau actori din alte ţări prezenţi la eveniment. Scenariul filmului său a obţinut premiul HBO în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, TIFF, pentru cel mai bun scenariu.

Meci decisiv la Curtea Constituțională. Muniția care afectează și războiul pentru noul premier


Festivalul, ajuns la cea de-a 28-a ediţie internaţională şi la cea de-a 33-a naţională, se desfăşoară în perioada 14 - 21 decembrie. Alte ţări reprezentate sunt: Austria, Franţa, Spania, Italia, Suedia, Belgia, Elveţia, Rusia, Anglia, Iran, Germania, Polonia, Palestina, Grecia, Slovenia, Macedonia, Portugalia şi din ţara gazdă, Turcia. 

Scurt metrajele româneşti propuse de ICR Istanbul sunt: 

"O faptă bună", regia Andrei Gruzsnikzki 

Un cuplu încearcă să salveze un câine vagabond urmărit de o maşină. O anumită înţelegere socială a ceea ce este bun, un anumit model de responsabilitate socială îi determină să ia câinele de pe stradă şi să îl ducă la o clinică privată. Însă câinele este grav lovit şi nu poate fi salvat. Cu toate acestea, cei doi salvatori se implică şi mai departe atunci când vine vorba de eutanasierea patrupedului, conform legii. Întrebarea care se iveşte este: cât de departe putem persista în a face bine, odată ce am început?

Zi cu EMOȚII pentru Laura Codruţa Kovesi: Are PROCESUL ANULUI la Pitești


"Plan B", regia Simona Sava 

Un film despre o relaţie şi un copil care trec prin grele încercări pentru a putea merge mai departe. Un cuplu căsătorit şi fata lor, în vârstă de 7 ani, se întorc dintr-o excursie de schi. Relaţia părinţilor este destul de tensionată şi nu e prima dată când Miruna este martor la cearta lor. În inocenţa ei, fetiţa încearcă să repare lucrurile, dar regulile jocului ei nu funcţionează şi în viaţa reală. 

"Nu există-n lumea asta", regia Andreea Vălean 

Doi prieteni vechi se revăd după o lungă perioadă de timp. Unul dintre ei este managerul unui bar, celălalt, artdesigner, cu o datorie uriaşă la poker. Vieţile lor nu ar putea fi mai diferite. Dar este legătura lor din copilărie suficient de puternică pentru a putea ierta şi a merge mai departe, indiferent de obstacole sau de provocări? O poveste fascinantă despre două vieţi. 

"Prăjitorul de pâine", regia Cristian Pop 

Ceea ce trebuia să fie un mic dejun devine o scuză suficient de bună pentru o discuţie despre principii şi viaţă. Tânăr şi fără niciun fel de experienţă, un tip primeşte multe lovituri din partea vieţii şi trece prin momente cumplite. În drumul său spre maturizare, bărbatul are de făcut o alegere dificilă. Cine va câştiga: prăjitorul de pâine sau bicicleta? 

"Spid", regia Bogdan Mureşanu 

Un şofer de taxi îşi şantajează fosta iubită: ea ori acceptă să-l întâlnească ori .. accident brusc cu clienţii în maşină.. Un cuplu de tineri ajunge să ia un taxi noaptea, târziu. Ei însă nu ştiu că şoferul este disperat să îşi recucerească fosta prietenă şi dispus să facă orice, indiferent de situaţie, ca să poată afla adresa la care se află femeia. Altfel, un accident de maşină devine iminent. 

"Black Friday", regia Roxana Stroe 

O poveste care s-a petrecut în timpul erei comuniste, despre viaţă, oameni şi mâncare. Pe vremea comunismului, pentru vânzarea produselor alimentare exista un timp de aşteptare şi o normă prestabilită. În ciuda unei îndelungi aşteptări, cu burta goală, Mihail nu primeşte raţia alimentară. A doua zi, el încearcă să fie primul la coadă. 

"Meda", regia Emanuel Pârvu 

Într-un sistem social în care familiile adoptive sunt adesea acuzate de răpirea celor mici din casele de copii numai pentru un beneficiu lunar, Meda, o fată de 13 ani, este cea care urmează să fie luată înapoi la orfelinat atunci când mama ei adoptivă moare. După ce Meda a făcut parte dintr-o familie timp de 8 ani, tatăl ei adoptiv nu poate trăi cu gândul că o poate pierde. 

Cinematografia românească, bine cunoscută pentru rezultate foarte bune, recunoaştere prin premii internaţionale, poate fi încă o dată prezentă şi prezentată într-un cadru şi context internaţionale, transmite ICR Istanbul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.