Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fierbere mare din cauza Bugetului pe 2019! Klaus Iohannis se joacă cu nervii coaliției PSD-ALDE

Getty Images
iohannis-klaus

Fierbere mare în coaliția PSD-ALDE din cauza Bugetului pe 2019! Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după ce Curtea Constituţională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituţională, că va retrimite proiectul în Parlament, însă până astăzi (c.n. vineri) nu a întreprins nicio acțiune în acest sens, dând planurile social-democraților peste cap.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat imediat după ieșirea publică a președintelui că speră ca Iohannis să retrimită cât mai repede Legea bugetului la reexaminare în Parlament, astfel încât plenul reunit să îl dea înapoi în aceeaşi formă, spre promulgare.

Cum a ajuns Secția Specială la Kovesi în dosarul Onea- Negulescu : Foștii subalterni, personaje-cheie în dosar

„Sper cât mai repede să retrimită, astfel încât, într-un plen reunit să-l trimitem în această formă. Motivările Preşedintelui privind bugetul nu se susţin. Preşedintele căuta tot felul de scuze că nu doreşte să promulge bugetul, dar tocmai ca să arătăm forţa şi capcitatea maijorităţii. Nu s-a documentat. Consilierii dumnealui nu cred că sunt suficient de pregătiţi pe modul de calcul al bugetului. Dacă discutăm cu primarii de comună, etc, toţi susţin în continuare. E un buget cu o creştere economică suficientă care asigură finanţarea acelor cheltuieli şi învestiţii asumate prin programuld e guvernare şi creşterea alocaţiilor pentru copii”, a afirmat Florin Iordache, miercuri, la Parlament.

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019, însă a admis obiecția sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat miercuri că așteaptă motivarea CCR: „Alocațiile vor fi crescute în momentul în care Klaus Iohannis va promulga legea bugetului. Guvernul va adopta imediat o OUG care să mărească alocațiile copiilor. (...) Deocamdată nu avem motivarea Curții. Cum apare motivarea CCR în ceea ce privește legea privind plafonarea o vom adopta în procedură de urgență. Așteptăm ulterior să vedem ce face Klaus Iohannis cu bugetul, pentru că s-ar putea să-l retrimită în Parlament. Poate e supărat de anumite capitole. Suntem pregătiți. Nu poate promulga bugetul până nu iese motivarea CCR.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.