Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fillon: 'Lupta împotriva totalitarismului islamist, o prioritate pentru viitorul preşedinte'

france24.fr
François Fillon

Candidatul conservator la alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Fillon, a afirmat vineri că lupta împotriva 'totalitarismului islamist' ar trebui să fie o prioritate a viitorului preşedinte al ţării, relatează Reuters, potrivit agerpres.

'Această luptă pentru libertate şi securitate a francezilor trebuie să fie prioritatea următorului guvern. Aceasta va necesita o hotărâre neobişnuită şi sânge rece. Islamul radical este o provocare pentru valorile noastre şi puterea noastră de caracter', a spus Francois Fillon, care se clasează în sondajele de opinie după Emmanuel Macron (centru) şi Marine Le Pen, candidata extremei drepte.

Cine este 'Belgianul', atacatorul de pe Champs-Elysées. Primele IMAGINI cu schimbul de focuri

Fillon, care s-a pronunţat în favoarea unei securităţi sporite, a afirmat: 'Suntem în război, nu există alternativă, ori noi ori ei'. El a adăugat că prioritatea politicii sale externe va fi 'să distrugă Statul Islamic.'

La rândul său, candidata extremei drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa Marine Le Pen a afirmat vineri că ţara sa ar trebui să restabilească imediat controalele la frontieră şi să-i expulzeze pe străinii care se află în atenţia serviciilor de informaţii.

Un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi joi seară pe bulevardul Champs Elysées din Paris de un atacator înarmat, care a fost la rândul său împuşcat mortal de forţele de securitate.

ATAC armat în sediul FSB. Două persoane au murit, iar alta este rănită - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.