Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmele 'Nu mă atinge-mă' și 'Pájaros de verano' au premiera weekendul acesta pe marile ecrane româneşti

Phoenix
cinema

Filmele „Nu mă atinge-mă”, de Adina Pintilie, premiat anul trecut cu Ursul de Aur, şi „Pájaros de verano”, prezentat în Quinzaine des Réalisateurs în 2018, se numără între lungmetrajele care au premiera weekendul acesta pe marile ecrane româneşti, scrie Mediafax.

Pelicula „Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not” (România-Germania-Cehia-Bulgaria-Franţa) a fost desemnată şi cel mai bun lungmetraj de debut, la Berlinala de anul trecut.

Scris şi regizat de Adina Pintilie, filmul este o investigaţie asupra dorinţei cronice a omului de atingere, de contact, în diversele sale faţete. O femeie şi doi bărbaţi, în căutarea intimităţii. Singurătăţile lor se întâlnesc din întâmplare sau nu, într-o încercare deznădăjduită de a avea contact. Din distribuţie fac parte Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Hanna Hofmann, Seani Love, Irmena Chichikova, Rainer Steffen, Georgi Naldzhiev şi Dirk Lange.

Producţia columbiană „Păsări călătoare/ Pájaros de verano”, de Cristina Gallego şi Ciro Guerra, s-a aflat pe lista scurtă pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019, după ce a fost lansată anul trecut în cadrul secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, program paralel Festivalului de la Cannes, şi a făcut parte din selecţia Festivalului de la Locarno.

Din distribuţie fac parte Carmiña Martínez, José Acosta şi Natalia Reyes. Filmul, vorbit în wayuu, spaniolă şi engleză, spune povestea unei familii în timpul violentei epoci 1970-1980, când traficul de droguri a cunoscut apogeul în Columbia.

Citește și: DOLIU - O somitate medicală românească a murit

Animaţia „Corgi, Căţeii Reginei/ The Queen's Corgi", regizată de Ben Stassen, urmăreşte aventura lui Rex, cel mai iubit câine al familiei regale britanice. Rătăcit şi departe de palatul regal, el ajunge la un club de lupte pentru câini şi este forţat să se confrunte cu tot felul de rase canine, unele mai ciudate ca altele. În aventura de a se întoarce la stăpână, Rex se va îndrăgosti iremediabil şi se va descoperi pe sine altfel decât se credea.

Comedia franceză „Cu ce ţi-am mai greşit noi, Doamne? Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu?”, regizată de Philippe de Chauveron, după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Guy Laurent, spune povestea unui cuplu catolic (interpretat de Christian Clavier şi Chantal Lauby) a cărui viaţă este dată peste cap atunci când toate cele patru fiice se căsătoresc cu bărbaţi ce au diferite origini şi religii.

Comedia „Faci sau Taci", regizată de Iura Luncaşu, îi are în distribuţie pe Augustin Viziru, Levent Sali, Cătălin Cazacu, Codin Maticiuc, Diana Dumitrescu, Sandra Izbaşa, Gică Craioveanu şi Monica Bârlădeanu.

Acţiunea este centrată pe operaţiunea pusă la cale de Poliţia Română, cu autorităţile spaniole, pentru a demasca o organizaţie criminală şi a-l captura pe lider.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.