Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul documentar 'România Sălbatică' poate fi vizionat, începând de vineri, în cinematografele din România

filme, cinema, cinematograf

Filmul documentar "România Sălbatică" poate fi vizionat, începând de vineri, în cinematografele din România, anunţă Transilvania Film.

"După mii de kilometri parcurşi, sute de ore de filmare şi 10 ani de pre-producţie, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din ţara noastră, România Sălbatică, se lansează oficial astăzi, 17 septembrie, pe marile ecrane. În prima săptămână de proiecţii filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 40 de oraşe din ţară", potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

"Ne bucurăm să fim cei care reuşesc să aducă România Sălbatică pe marile ecrane din atât de multe oraşe şi cinematografe, la fel cum ne bucurăm că am putut oferi acestui produs spectaculos Premiera de Gală pe care o merita: în aer liber, într-un cadru natural. Este un film al cărui mesaj ar trebui să ajungă la toţi, cu mic cu mare, aşadar vom face tot posibilul să ne asigurăm că acest lucru se va întâmpla în cât mai multe locuri din ţară.", a declarat Oana Furdea, manager de distribuţie Transilvania Film, la Premiera de Gală de la Amfiteatrul "Mihai Eminescu", citată în comunicat.

"România Sălbatică" a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde a obţinut Premiul Publicului şi a fost cel mai vizionat film al ediţiei.

Ulterior a fost prezent în mai multe festivaluri şi evenimente de film din ţară, unde a continuat să umple sălile şi spaţiile în aer liber - TIFF Sibiu, Făgăraş Fest, Serile Filmului Românesc (Iaşi), TIFF Braşov, Filmul de Piatra, Caravana TIFF (Timişoara, Tăşnad, Târgu Lăpuş), Cinelatino (Călăraşi, Câmpina), Central European Film Festival (Timişoara), RowmaniaFest (Tulcea) şi Alpin Film Festival (Braşov), unde a primit Premiul "Carpaţi", oferit celui mai bun film de promovare a Munţilor Carpaţi.

În acest weekend, filmul este în programul celei de-a patra ediţii TIFF Oradea, sâmbătă 18 septembrie, de la ora 20,45, la Palatul Baroc.

Povestea din filmul documentar despre România este narată de actorul Adrian Titieni, iar muzica e semnată de compozitorul Alexei Ţurcan.

"Dincolo de imaginile fabuloase pe care documentarul le promite, coloana sonoră este un alt element de autenticitate - o iniţiativă muzicală curajoasă, prima după aproape 20 de ani, compusă şi înregistrată pentru orchestră. Bucharest Film Orchestra, prima şi singura orchestră de muzică de film din ţară, a avut misiunea de a interpreta partiturile minuţios scrise de Corina Ciuplea, dirijată fiind de Tiberiu Soare. Întreg procesul a fost înlesnit de echipa profesionistă de la UNDA Recording, mixajul final fiind opera lui Dan Georgescu", se arată în comunicat.

România Sălbatică este o producţie NTD Film, co-produsă de HBO Europe, Libra Films, Avanpost Media şi şi distribuită de Transilvania Film.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.