Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii' provoacă explozii de emoţii în toate direcţiile

sala cinema

Regizorul Radu Jude a spus, marţi, despre ultimul său film, "Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii", că "explodează în mai multe direcţii", una dintre ele fiind legată de înţelegerea a ceea ce înseamnă un personaj.

"Filmul merge, explodează în mai multe direcţii, una din direcţii e legată chiar de a încerca să înţelegem ce înseamnă un personaj, ce înseamnă crearea unui personaj şi mi s-a părut foarte interesant să existe un personaj care este jucat de Ilinca, care creează un alt personaj care este acest avatar şi care e un amestec între creaţia Ilincăi Manolache, creaţia personajului, creaţia platformei, mă rog, opţiunile pentru platformă, care e pe de-o parte foarte interesantă, pe de-o parte foarte interesantă, cum toate platformele astea gen Tik-tok oferă posibilitatea de răspândire rapidă a fake-news-urilor, dar în acelaşi timp e ceva foarte interesant acolo, în raport cu ce înseamnă un personaj sau ce înseamnă o personalitate", a spus Jude, la conferinţa de presă prilejuită de lansarea filmului, potrivit Agerpres.

El a precizat că filmul va intra în cinematografe începând cu 27 octombrie şi speră că va putea fi văzut în cât mai multe oraşe.

Regizorul român a adăugat că în creaţia acestui film a fost interesat mult de ceea ce înseamnă o imagine, ce înseamnă construcţia unei imagini, în raport cu realul, ce se pierde odată cu apariţia acestor tipuri de imagini virtuale, iar în prezent, odată cu apariţia inteligenţei artificiale, toate aceste lucruri se complică şi mai mult.

"Filmul prinde, dacă vreţi, inconştient, pentru că eu am pornit de la nişte poveşti reale, de la nişte poveşti pe care le ştiam, n-am făcut o analiză sociologică a felului în care se lucrează în România, dar sentimentul foarte puternic a fost că foarte multă lume s-a recunoscut în felul acesta de muncă, foarte nesigură", a declarat Radu Jude.

"Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii", de Radu Jude, reprezintă propunerea României pentru Premiile Oscar din 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.