Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, Eduardo, suspendat din Partidul Social Liberal

Jair Bolsonaro

Fiul preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, Eduardo, avut în vedere la un moment pentru postul de ambasador în SUA, a fost suspendat marţi de Partidul Social Liberal (PSL), formaţiunea sa conservatoare, şi ar putea pierde preşedinţia comisiei pentru afaceri externe a camerei legislative inferioare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Eduardo Bolsonaro a fost suspendat pentru o perioadă de un an după ce a încercat luna trecută să-l dea afară din PSL pe fondatorul acestuia, Luciano Bivar, într-o luptă pentru controlul asupra partidului şi care l-a determinat pe preşedintele Bolsonaro să iniţieze crearea unei formaţiuni proprii.

Scindarea l-a lăsat pe preşedintele de extremă dreapta fără o bază formală în Congres (parlament) cu care să-şi promoveze agenda de proiecte legislative vizând reducerea guvernului, combaterea corupţiei, relaxarea regimului armelor şi afirmarea valorilor familiei creştine.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

Micul partid PSL şi-a făcut o apariţie surprinzătoare pe scena politică braziliană, devenind al doilea cel mai important din Congres după ce a servit ca platformă pentru campania prezidenţială a lui Bolsonaro anul trecut, pe un val de sentimente conservatoare.

PSL a anunţat că alţi 18 membri au fost sancţionaţi pentru complicitate cu cei doi Bolsonaro într-o luptă acerbă pentru putere în cadrul partidului.

PSL va încerca să-l înlăture pe Eduardo Bolsonaro de la preşedinţia comisiei de afaceri externe a Camerei Deputaţilor, invocând faptul că funcţia a fost atribuită partidului în baza numărului de mandate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.